Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Foppas mål skickade hem Sundström

ÖRNSKÖLDSVIK. Peter Forsberg har inte bråttom hem till Örnsköldsvik.
Däremot kan Niklas Sundström raka av sig slutsspelsskägget och boka flygbiljett.
På grund av ”Foppa”.

Annons

Colorado Avalanche vann den sjunde och direkt avgörande matchen med 10. Segerskytt 17.50 in i den andra perioden: Peter Forsberg.
Det spelar ingen roll vem som gör målen. Det här är bakom oss, nu ska vi till Detroit, säger Foppa till USA Today.

SLAG ÖVER HANDLEDEN
Men det kunde ha slutat riktigt illa för skadedrabbade Peter Forsberg. I den tredje perioden fick han ett slag över handleden av finske stjärnan Teemu Selänne och Foppa kastade av sig handsken, skrek av smärta och fick omedelbart vård i omklädningsrummet.
Jag trodde att armen var av, sade ColoradocoachenBob Hartley till Rocky Mountain News.
Men Peter kom tillbaka efter besöket i omklädningsrummet och de fanatiska supportrarna i Pepsi Center suckade av lättnad.
Det svider lite där slaget träffade, men jag hoppas det ska bli okej, säger Foppa till samma tidning.
ÖA-sporten vart i kontakt med Peters pappa Kent igår som sa så här:
Jag har inte pratat med Peter, men jag tror inte det är någon fara. Hade han varit skadad så hade han inte kommit tillbaka in på isen.
Matchen mellan Foppas Colorado och Susses San Jose var dramatisk och målsnål, men båda lagen hade mängder av målchanser. Chanser som räddades av storspelande Patrick Roy och Evgeni Nabokov.
Den ende som hittade rätt var Peter Forsberg.
Det var i slutet på den andra perioden som Foppa fick tag i pucken i egen zon avancerade, hittade Alex Tanguay, fick tillbaka pucken och fri med Nabokov gjorde han inget misstag.
Foppa var dock ödmjuk efteråt.
Vi hade tur som tog hem segern, sa Foppa till TV-kanalen ESPN direkt efter matchen.
Foppa gör ett grymt slutspel. Efter att ha missat hela grundserien spelar Forsberg stor ishockey just nu och utan en frisk Foppa hade Coloradospelarna haft semester för länge sedan. Det var Foppa som räddade Avalanche i den sjätte matchen mot San Jose då han gjorde 21-målet i förlängningen och natten till torsdag avgjorde han alltså igen. Han är nu uppe i 19 poäng på 13 matcher och leder slutspelets poängliga.

NOLAN FICK ONT
Bob Hartley är också snabb att skriva under att Peter Forsberg är en nyckelspelare.
Om du vill ge en spelare en målchans, så ska du ge Peter Forsberg pucken, sa Hartley till USA Today.
Den sjunde kvartsfinalen var händelserik och ofta var Foppa i huvudrollen. Han inledde med att sätta in en höfttackling på Sharks kapten Owen Nolan som efter den tacklingen grinade illa i två perioder. Därefter gjorde han alltså matchens enda mål och sista perioden hade han ett friläge som dock Nabokov räddade.
För Niklas Sundström är nu säsongen över. San Jose har gjort en bra säsong, och var alltså ytterst nära att slå ut Colorado. Niklas har varit strålande i slutspelet och bildat San Joses bästa enhet tillsammans med Scott Thornton och Mike Ricci.
För Colorado väntar nu Detroit i Conference-finalen. Första matchen är i Joe Louis Arena på lördag.

PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons