Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Foppa tacksam för förstärkning till kassan

/

Modos ungdomar får del av 50 miljoner. "Vi är jättenöjda".

Annons

Modo är en av många klubbar som får ta del av de 50 miljoner kronor som Svenska Spel på fredagen delar ut till ungdomsverksamheten i idrottsföreningar. Hockeylegendaren Peter Forsberg, numera assisterande general manager i Modo, är ambassadör för ungdomssatsningen - pengar som de som satsar på tips och andra spelformer har fått öronmärka till sina favoritklubbar.

Sök här - så mycket fick din förening

Hammarby Fotboll fick mest, drygt 1,3 miljoner kronor. Totalt får 6 365 svenska idrottsföreningar pengar, Modo hamnade på elfte plats.

Modo missade tio-bästa-listan med 4 000 kronor, är du nöjd?

– 633 000 kronor är jättemycket pengar för vår ungdomsverksamhet, så vi är jättenöjda.

Vad går pengarna till?

– När jag spelade handlade det om pengar till lampor på uterinkarna och kanske till någon som kunde skotta och spola isen. Nu kan det handla om pengar till tränarutbildning, filmkameror för att se att till exempel höjdhoppare hoppar rätt. Och det behövs pengar till konstgräsplaner, hockeyhallar, bowlinghallar med mera. Utan en bra breddsatsning på ungdomsidrott får vi inte fram eliten.

Vad betyder pengarna?

– Även 5 000–10 000 kronor kan möjliggöra en liten investering som gör att man kan ta in fler ungdomar i klubben eller kanske få fler träningstider. Som ledare vet jag mer nu hur viktigt tillskott kan vara. (TT)

Mer läsning

Annons