Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Flera friidrottare med på topplista

/
  • Löparlöftet Ebba Andersson från Sollefteå toppar årsbästa listan över friidrottare i såväl F 15 och F 16.

Friidrottarna i Ångermanland kan blicka tillbaka i backspegeln och med glädje konstatera att vi har skördat stora framgångar under den utomhussäsong som snart sätter punkt.
Ångermanland har inte mindre än 11:a med på årsbästa listorna och det är många år sedan vi hade en sådan fin notering.

Annons

Allra framgångsrikast i sommar har Sollefteås löparlöfte, och skidlöfte också för den delen, Ebba Andersson som vunnit dubbla SM-guld på 1500 och 3000. Ebba fick dessutom chansen i ungdomsfinnkampen där hon också var först över mållinjen och satte nytt mästerskapsrekord.

Med de här fina resultaten i ryggen toppar Ebba Andersson årsbästa listan i spåväl F 15 som F 16-klassen. Hon finns även med på listan bland seniorerna.

I Vingarna Friidrottsklubb finns det också många löften och det finns några som utmärkt sig speciellt den gångna säsongen.

Sofie Näslund, som gjorde comeback i år återfinns på fjärde plats i K 22 på 800 meter och som 11:a bland seniorerna. Klubbkamraterna Simon Westberg, P14, intar en tredjeplats i stav och Viktor Karvonen, har i samma klass inte många före sig i kastgrenarna. Från Vingarna kommer även Daniel Eriksson som med sin tid på 400 meter har tagit sig in på listan i P 17.

Brännans FF har i F15 med Emmy Näslund på 2000 meter och Ebba Simensen, F16, på både 1500 och 3000 meter. I F17 finns klubbkamraterna Vendela Wikström och Klara Bladin med i höjd respektive diskus.

Slutligen noterar vi att från Kramforsklubben N 88 har Johan Harlestedt och Jens Frisk tagit sig in på seniorernas lista över spjutkastare.

Årsbästa listorna tar upp de 25 bästa seniorerna och i övriga klasser kommer de 20 bästa med.

Mer läsning

Annons