Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fjolårets topplag får favorittipsen även i år

/
  • Husum Hockey och Kramfors (bilden till vänster) är två av de lag som nämns som topplag i Division 2 Norra C som startar i kväll...
  • ... men man bör nog se upp med Aik Hockey Härnösand också. Marcus Berglunds manskap ser klart starkare ut den här säsongen.

I kväll är det nedsläpp i hockeytvåan igen. De allmänna favorittipsen liknar utfallet av serien ifjol, men det finns nog lag som kan överraska.
Överraskar gör även vi på Sporten. Hockeytvåan kommer att kunna följas på vår webbplats den här säsongen.

Annons

Inför kvällens premiäromgång av division 2 Norra C spelas fyra matcher (Aik Hockey Härnösand möter LN91 först på söndag).

Bland annat skall det nykomponerade serielaget Höga Kusten/Lugnvik ta emot Team Härnösand.

– Vi insåg under sommaren att vi inte skulle få ihop tillräckligt många egna spelare för seriespel i tvåan, vi hade bara en elva-tolv man. Då frågade vi grabbarna om eventuellt samarbete med någon klubb och då tyckte alla att Höga Kusten vore lämpligast. De flesta killarna här omkring har ju gått på Herrskogsskolan tillsammans, förklarar Lugnviksledaren Tommy Sjölund.

HKH trodde också sig ha lika många seniorspelare – totalt mellan 20-25 i en gemensam trupp alltså – men sanningen blev en annan.

– Det är bara drygt tio seniorer som tränar kontinuerligt, men vi har en hel del yngre spelare som pockar på uppmärksamhet och speltid, berättar Sjölund som kamperar ihop med HKH:s Örjan Lundholm.

En annan intressant omstart gör Ulvö Hockey.

– Fjolårets säsong känns nästan fortfarande overklig. Nu gäller det för oss att stabilisera oss på en passande nivå, säger Fredrik Ödling, Ulvö Hockeys GM.

Några direkta resultatmål har man inte. Det är fortfarande den positiva upplevelsen som prioriteras.

– Det ska vara kul att spela hos oss och vara kul att se oss spela. Därför var det perfekt att vi fick Husum hemma i kvällens premiär. Vi kör med pubkväll och allt i Fjällräven Center och hoppas väl på drygt 500 på läktaren i alla fall.

Ifjol blev ni top-3, men tackade nej till Alltvåan?

– Hamnar vi i samma sits igen kör vi en omröstning inom laget. Sett till vårt spelarmaterial så borde vi tillhöra toppen tillsammans med Husum, Kramfors, Nyland och kanske AIK Hockey Härnösand som fått in några sena nyförvärv, siar Ödling.

Just AIK Hockey Härnösand hade en tung säsong i fjol.

– Det var vi lite förberedda på, men i år kommer vi både bättre rustade och bättre tränade. Killarna ifjol har vuxit på sig ett år, vi har fått in ett gäng 95:or från fjolårets J18-lag plus fyra nya spelare med division 1-rutin, berättar AIK-tränaren Marcus Berglund.

I år siktar Ni på Alltvåan alltså?

– Det gjorde vi ifjol också, men i år är det vårt första delmål, svarar Berglund kryptiskt.

Slutligen några ord om Sportens nya bevakning av Hockeytvåan. Fredagsmatcher med start 19.30 passar illa med tidigarelagda tryckningstider, så den här säsongen kommer matchreferaten finnas på vår webbplats "allehanda.se".

Ambitionen är att skapa ett naturligt forum för serien på nätet under vår egen portal.

– Då kan Ni länka till våra spelarintervjuer både före och efter match, inflikar AIK Hockeys Marcus Berglund.

Se där.

Interaktionen är visst redan i gång.

Mer läsning

Annons