Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Finske Mika något för Modo?

Annons
Finske Mika något för Modo?

Modo jagar flera backar.

Mika Lehtinen från finska TPS Åbo kan bli en av flera nya försvarare i klubben.

- Hans namn har varit uppe hos oss, vi har diskuterat honom, ja. Helt klart är vi intresserade, säger sportchefen Bengt Hedin.

Modo ser denne 25-åring som en tänkbar ersättare till Per Hållberg.

Mika är fostrad i TPS Åbo och har tre finska mästerskap i karriären. Han är spelskicklig, längden 177 centimeter är fördelat på 81 kilo.

Lehtinen har tidigare sagt sig vara villig att flytta till Sverige. Han har tre landskamper för Finland och i Baltica Cup för tre år sedan valdes Lehtinen till bäste back.

Tyvärr har en skada gjort att han först kommit tillbaka som ishockeyspelare under slutet av den gångna säsongen.

x x x

Fredrik Andersson, målvakt i Timrå kan mycket väl vara ett namn som målvaktstränare i sin gamla klubb Modo.

Andersson har diskuterat jobbet med klubbdirektör Peter Blomqvist, men funderar som bäst på sin framtid. Timrå har erbjudit honom en fortsättning i klubben.

x x x

Den gamle Modo-tränaren Håkan Nygren har tagit en time out som tränare i Växjö Lakers.

- Ingen människa är superman, säger Håkan.

De senaste månaderna har varit jobbiga för tränare Nygren.

- Min sambo har problem med hälsan. Det har inte varit roligt att se henne lida. Själv har jag haft sömnproblem under en längre tid.

Den jobbiga situationen har påverkat Håkan negativt, humöret har varit dåligt och det i sin tur har gett fel signaler till spelarna i klubben.

Håkan har ett avtal med föreningen som både han och klubben kan säga upp efter avslutad säsong.

Nygren som på två säsonger fixat fyra seriesegrar kunde inte under måndagen säga när han är redo att ställa sig i båset igen.

x x x

Visst blir det spel i Frölunda för den finske mästarbacken Tom Koivisto. Igår bekräftades övergången från Frölunda. Jokerit-försvararen Tom Koivisto. Göteborgsklubben har skrivit ett 2-årskontrakt med den offensivt vasse finske landslagsbacken.

Frölunda har även gjort klart med hemvändaren Jonas Esbjörs, som skrivit kontrakt på 3+1 år med moderklubben efter en säsong i Ässät och tre i HV 71.

x x x

Linköping har skrivit ett tvåårskontrakt med den tjeckiske stjärnforwarden David Vyborny och gjort en av de största värvningarna i svensk hockey på flera år.

Igår blev det klart att NHL-spelaren David Vyborny spelar i Linköping de två närmaste säsongerna. Utan tvekan Den 27-årige tjecken har de två senaste säsongerna varit en av Columbus bästa spelare. Ifjol blev det 13 mål och 19 assist, i vinter 13 mål och 18 assist, vilket också räckte till en femteplats i lagets interna poängliga.

x x x

Timrås forward Linus Fagemo placeras i Luleå.

x x x

Anfallaren Fredrik Lindqvist flyttar från Malmö. Blir det Djurgården Södertälje - eller hårdsatsande Linköping?

Sammanställt av

Tomas Frånlund

Mer läsning

Annons