Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fina framgångar i Kopparcupen

/
  • Sollefteås F01 vann B-finalen i Kopparcupen. Fyra klubbar från Ångermanland deltog i cupen i Falun. Foto: PRIVAT

Sollefteå HK, Brännans HF, Ramviks IF och Härnösands HK deltog i Kopparcupen i Falun.
– Vi är ett litet handbollsdistrikt och det ger mycket att vara med på cuper, säger Leif Svensson som är ordförande för Sollefteå Handbollsklubb.

Annons

Han är också lagledare för klubbens F01 som vann finalen i B-slutspelet i Kopparcupen. Det blev 10–3 mot Skåre HK.

Sollefteå HK ställde upp med fyra lag med i Kopparcupen som hade samlat 177 lag. Det var 445 matcher under tre dagar.

– Vi höll till på Lugnets Skidstadion där det finns fantastiska förutsättningar. Handbollen har två hallar.

Sollefteås P01 avancerade till final i A-slutspelet. Där blev Skuru IK för svåra som segrade med 14–9. P99 föll i A-kvartsfinalen mot IFK Nyköping med 14–19. P03 besegrade VästeråsIrsta HF med 14–7 i B-finalen.

Härnösands HK deltog med tre lag. Klubben hade två lag i F02. Förstalaget avancerade till semifinal i A-slutspelet där det blev förlust med 4–8 mot IFK Tumba Vit. Lag 2 föll i kvartsfinalen i A-slutspelet mot Torsby IF med 2–5.

F03 förlorade kvartsfinalen i B-slutspelet mot Borlänge HK svart med 6–7. F99 tog sig till A-slutspelet – förlust med 3–16 i semifinalen mot Rimbo HK.

Brännans HF:s P00 svarade för en stark cup och avancerade till A-final mot Vassunda IF. Brännan förlorade med minsta möjliga marginal, 7–8. P02 föll med 2–12 i B-kvartsfinalen mot Borlänge HK röd. Brännans P99 gick till final i B-slutspelet. Där blev det seger med 17–13 mot Enköpings HF.

Ramviks IF ställde upp med två lag. F01 tog sig ändå till A-semifinal. Borlänge röd segrade med 10–4. P00 åkte dit med 6–7 i A-semifinalen mot Vassunda IF.

Mer läsning

Annons