Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Femtonårsjubileum för backhoppsläger i Örnsköldsvik: "Ska absolut fortsätta"

För femtonde året i rad anordnade norska klubben Hedmarks skidkrets sitt hopp- och kombinationsläger i Örnsköldsvik. Närmare 70 ungdomar från olika länder befann sig i hoppbackarna under veckan.

Annons

Totalt 68 ungdomar från Norge, Sverige och Finland hade samlats i veckan för att delta i Hedmarks skidkrets sommarhoppning i Örnsköldsvik. Det är femtonde året i rad som den norska skidföreningen arrangerar evenemanget, som är tänk att vara lika delar social aktivitet som träning.

– Vi ser det här också som ett familjeevenemang. Man hoppar på dagen, och är social på kvällen, säger Mona Jevne, ledare i hoppkommittén i Hedmark skidkrets.

Mona Jevne är en av arrangörerna bakom hopplägret i Örnsköldsvik.

Åldrarna på deltagarna varierar från sju till sjutton år. Utöver ungdomarna så var det många av föräldrarna som vågade sig på att hoppa i backarna. För vissa var det första gången medan andra var veteraner.

– Vi har en familj här som har varit med i tretton år, säger Mona Javne.

Mellan femton och tjugo klubbar deltog i backhoppslägret.

Kring 15-20 klubbar från de tre länderna har varit med i veckan, vilket är fler än föregående år. De hitresande har bott på Gullviks camping. I år var även Friska Viljor med och deltog för första gången.

– Vi hade ca tio till femton deltagare från vår klubb, mest tjejer. Vi vill hemskt gärna vara med igen. För vår del är det jättekul, de har så duktiga tränare så det är ett stort utbyte för oss att få vara med, säger Gunilla Moberg, ledamot i Friska Viljors styrelse.

Det var många som vågade sig på att hoppa i den stora backen.

– När jag pratade med några av barnen idag så sa de att de har haft jättekul, och att de lärt sig massa nytt. Och det är superkul tycker vi. Det är ju poängen med det här. Att man ska lära sig nya saker och sträcka sig efter nya mål och kanske behärska en större backe, säger Mona Jevne.

Under veckan var det många som hade tagit sig från de mindre backarna till den större, även bland barn i de lite yngre åldrarna.

– Vi ska absolut fortsätta med det här. Vi har många ivriga ungdomar och föräldrar bakom oss, så vi kommer vara här flera år till, säger Mona Jevne.

68 ungdomar från tre olika länder deltog i hopplägret.

Mer läsning