Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fem frågor till motståndarna

/

Ledarna om sina lag.

Annons

Frågor

1) Hur är läget med skador och avstängningar inför slutomgången i division 3?

2) Hur gick det när ni möttes under våromgången?

3) Är du överraskad över att era motståndare är placerade i bottenskiktet av tabellen?

4) Hur motiverar ni era spelare inför sista matchen?

5) Till sist, vilka tippar ni åker ur respektive får kvalspela?

Torgny Gustafsson, tränare Vännäs/Spöland:

– Det är lite bekymmersamt faktiskt. Vi har rejält med skador i truppen och de problemen har vi dragits med i stort sett hela hösten. Lars Wikberg och Peder Åström är skadade och har inte spelat en enda match i höst. Skador har vi även på Patrik Forsgren och Erik Jakobsson och Farzad Nassiry är avstängd. Dessutom har Jesper Men jag tycker att vi har ett bra lag trots allt och har gjort bra resultat trots alla bortfall.

X

– Vi vann med 3-2 i en jämn och riktigt bra match.

X

– Mycket överraskad till och med. När vi möttes på våren fick jag känslan av att det var två topplag som möttes. Jag tycker att FV har ett bra lag och trodde att de skulle bli livsfarliga i toppen.

X

– Det är viktigt och erkänna att vi haft lite svårt att motivera spelarna på slutet. Vi har inte spelat med den energi man önskat och inte spelat den fotboll jag vet att vi kan prestera. Det har varit ömsom vin ömsom vatten. Men jag hoppas att vi ska kunna motivera oss och avsluta på ett bra sätt genom att vinna mot FV.

X

– Nästan omöjligt att tippa, men okey då. Kramfors och Friska Viljor åker ur medan Junsele får kvalspela.

Leif Widegren, tränare IFK Östersund

– Inga spelare saknas hos oss. Vi har varken skador eller avstängningar. Men vi har också en väldigt stor spelartrupp och jag trior att vi är uppe i 25 spelare som någon eller flera gånger funnits med i startelvan. Därför brukar jag alltid säga att vi spelar med ordinarie lag i varje match.

X

– Vi vann på hemmaplan med 3-0.

X

– Jag har fortfarande ingen klar bild över Junsele och allra minst efter att de förlorade med 13-1 i senaste matchen mot Ånge. Det resultatet innebär att vi får inrikta oss på kvalspel. Att vi skulle ösa in mål på Junsele och försöka hämta in Ånges fyra mål som de har tillgodo på oss är inte realistiskt. Men vi ska grisspela och vinna matchen för att göra vårt gentemot de andra lagen i botten.

X

– Svårt att säga. Vi har alltid haft en bra relation med Junsele men tycker förstås att det är tråkigt som det blev i senaste omgången. Överraskad är jag däremot över att Friska Viljor ligger där de ligger. Det är för mig en gåta helt enkelt.

X

– Jag tror att Holmsund blir svårslagna och att de klarar sig. Men sedan är det vidöppet mellan övriga lag. Det enda jag vågar säga är att vi ska göra vårt jobb i vår match.

X

Gunnar Ågren, lagledare IFK Holmsund

– Läget är oerhört inspirerande för oss. Vi har haft en del sjukdomar i laget, men det är inget problem just nu. Självförtroendet är bra hos killar och det som känns särskilt bra är att vi har allting i egna händer. Jag lovar att vi kommer heltända till den här uppgiften.

X

– Vi förlorade med 1-2 på hemmaplan vilket betyder att vi dessutom har revansch att fordra på Kramfors.

X

– Det är ganska svårt att uttala sig om eftersom jag inte vet så mycket mer om Kramfors än det jag såg av dem när vi möttes i våras och det är ju ganska läge sedan. Men vi förbereder oss på att det blir en tuff match mot ett Kramfors som är piskade att vinna för att klättra i tabellen och det är väl den tändvätska de behöver. För vår del känns det bra att vi kan klara oss med en poäng också.

X

– Det blir definitivt inga problem att motivera killarna i laget. Alla vet vad som gäller och alla har fullt fokus på den här uppgiften. I övrigt är det samma rutiner som gäller inför vilken match som helst och vi åker till Kramfors på lördagmorgon, matchdagen.

X

– Mitt tips får bli att Kramfors åker ur serien och de får sällskap av Junsele. För Friska Viljor blir det kvalspel som gäller för att hänga kvar i serien.

Mer läsning

Annons