Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Fantastiskt initiativ"

/
  • Modofansen hoppas att succébacken Anssi Salmela fortsätter i Modo och startar därför

Modo vill behålla succébacken Anssi Salmela – men har kanske inte råd. Nu startar Modofansen en insamling för att hjälpa till.

Annons

I måndags startade "Operation Anssi Salmela". Det är Modos officiella supporterklubb Lumberjacks som tillsammans med Modo Tifo Support dragit i gång en insamling för att Modo ska kunna behålla den finske succébacken Anssi Salmela, som är inne på sin sista vecka i klubben om det inte blir någon förlängning av kontraktet.

– Vi kontaktade Modo och undrade om de var intresserade – och det var dem. Även om vi inte får Salmela att stanna så vet vi att pengarna som skänks kommer att gå till ett spelarförvärv. Pengarna går direkt till Modo och är låsta till en spelarlön. Det känns viktigt, så man vet var pengarna hamnar, säger initiativtagaren Jonas Wahlqvist.

Vad har ni för summor i sikte?

– Vi har inte satt upp något mål för hur mycket pengar vi ska samla in, utan målet är att Salmela stannar. Vi kommer att jobba så hårt det bara går, och sedan hamnar det på vad det hamnar på.

I dag tisdag är det ett möte planerat mellan Modo Hockey och representanter från supporterföreningarna. Modos presschef Jennifer Andersson:

– Vi vet än så länge rätt lite om det här, men det är ett fantastiskt initiativ. Det är härligt att så många brinner för Modo, säger hon.

Liknande insamlingar av andra supporterklubbar har gjorts förr – och lyckats. För två säsonger sedan lyckades Södertäljes supportrar samla in en halv miljon kronor på lite mindre än en vecka.

– Klart att det har varit en inspiration. När man vet att andra har försökt och lyckats. Då känns det som att det kan gå vägen, säger Jonas Wahlqvist och fortsätter:

– Jag tror att det här inte bara behöver vara nyttigt ekonomiskt, utan att det också engagerar folk och skapar ett intresse kring klubben.

Mer läsning

Annons