Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fall framåt trots förlust

HANINGE. Det har gått över en månad sedan ÖSK:s innebandyherrar vann en match i elitserien.
– Vi måste börja ta poäng nu, men det här var ändå ett stort fall framåt, sa ÖSK-tränaren Håkan Gidlund efter 5-8 (1-2, 1-2, 3-4) borta mot Haninge.

Annons

Stockholmslaget de senaste årens suveräner i svensk innebandy leder serien, och att förlora mot dem är inte så mycket att säga om. ÖSK svarade för en fullt godkänd insats.
Det måste ha varit en rolig match att titta på. Det var bra fart, hårt och tufft men inte fult. Vi spelar bra mot topplagen och kan vi visa upp samma fina spel till helgen så tar vi sex poäng, fortsatte Gidlund.
ÖSK har på tolv matcher samlat ihop 13 poäng. Senaste trepoängaren togs hemma mot Warberg den 14 oktober. Närmast väntar AIK och Karlstad på hemmaplan, lördag och söndag.
ÖSK:s målsättning är att ta sig till slutspel dit de åtta främsta lagen avancerar och för att avståndet inte ska bli för stort krävs nog sex poäng till helgen.
ÖSK-spelarna visade god moral mot Haninge i går.
Vi var inte nära att vinna, men vi var ändå hyfsat med efter två perioder, kommenterade Håkan Gidlund.
Haninge låg dock hela tiden i ledning med några mål. Stockholmarna har en fruktad förstafemma där samtliga fem återfinns i landslaget.
Kronstrands femma får mycket speltid och de är framförallt vassa i power play.
ÖSK satsade friskt i tredje perioden. Chansade med att gå fram med mycket folk och det innebar att Haningen fick stora ytor. Haninge gick ifrån till 8-3, men ÖSK snyggade till siffrorna i slutet.
Vi gjorde i alla fall det snyggaste målet, sa Gidlund.
Det ÖSK-tränaren syftade på var Andreas Carlboms 5-3-mål. En så kallad upprullning där bollen gick som på ett snöre mellan ett par spelare. Carlbom avslutade med att lägga in bollen i öppet mål.
ÖSK har haft många bortamatcher på sistone, men till helgen väntar alltså två hemmamatcher.
Jag hoppas att vi kan prestera samma spel då som vi gjorde mot Haninge, för då finns stora chanser till en dubbelseger, sa Håkan Gidlund.
ÖSK:s bäste i går var Joakim Bäckström, som spelade både back och center. Han svarade som vanligt för ett bra jobb.
Forwarden Peter Burken Sehlin prickade in två mål. Förutom det tog Sehlin bra tag i spelet och snackade igång lagkompisarna. En fin pådrivare. Centern Martin Eriksén, som gjorde ett mål och ett assist, får också ett omnämnande.

SÖREN HÄGGKVIST

Mer läsning

Annons