Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett steg närmare

ÖRNSKÖLDSVIK. ÖSK tog i går ett steg närmare allsvenskan. 3-0 hemma mot Vallentuna placerade Ö-vikslaget på en tillfällig andraplats i sammandraget.
– Vi var egentligen aldrig hotade, sa tränaren ”Lelle” Hermansson glatt.

Annons

Efter tre raka bortamatcher var det i går äntligen dags för ÖSK att begå hemmapremiär i kvalserien. Och man fick en flygande start.
Helmer Jonsson verkade verkligen ha insett vikten av att få första målet. Jonsson hade inte tålamod att vänta mer än 23 sekunder innan han satte första pytsen bakom Magnus Axelsson i gästernas mål.
Otroligt kul för Helmer. Han har ju gått skadad länge och detta var första matchen på ett bra tag, berömde Hermansson.
Förutom målet var det annars gästerna som rivstartade under de inledande minuterna. Matchens första byten ägdes av Vallentuna. Detta visade sig dock bara vara tillfälligt. I allra högsta grad.
För när Henrik Gradin och hans mannar fick upp farten på rören gick det på tok för snabbt för Vallentuna.
ÖSK var mycket bra. Ska man hitta något negativt får det bli ineffektiviteten. Trots massivt spelövertag och många öppna lägen mäktade man bara med ett mål. För dåligt.
På tal om kapten Gradin så hade han ett par riktiga rökare från blå linjen i första perioden. Inga mål där - men i andra ronden kom utdelningen. Mitt i andra perioden satt 2-0 stenhårt i nät.
Strax före pausvilan agerade sedan hemmabacken Jan Thoresson lite tveksamt i egen zon och gästernas Tobias Näslund fick en bra chans. Hemmakeepern Fredrik Ödling motade dock hur enkelt som helst.
Och så där höll det på. ÖSK hade puck och anföll. När gästerna väl kom upp i offensiv zon och fick i väg något som kan liknas vid ett skott stod Ödling i vägen.
Att Jens Öhman rakade in 3-0 i tom kasse på slutet var bara av akademisk betydelse. Matchen var redan avgjord ÖSK var helt enkelt för vassa för stockholmarna.
Jag kan inte vara annat än nöjd. Det känns skönt med en seger. Men nu måste vi ladda om batterierna till matchen mot Botkyrka, sade Lelle märkbart nöjd.
Sant. Redan i dag står Botkyrka på programmet i Skyttishallen. Ett Botkyrka som i går slog Teg borta med 8-4. Låter det oroande, Hermansson?
Nja, jag tycker inte Teg är ett särskilt bra lag. Vi spelade dåligt mot dem när vi bara tog en poäng. Jag drar inte särskilt stora växlar av Botkyrkas 8-4-seger.
ÖSK har hur som helst en intressant uppgift framför sig. Vinst i dag - och laget tar tillfälligt steget upp på första plats. Fyra omgångar av tio är spelade och laget ligger tvåa.
Håll det även efter omgång tio, ÖSK. Jimmie Näslund

SPORTEN

Mer läsning

Annons