Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett mål att minnas

Annons


Ett mål att minnas"Sulan", 40, tackar för sig

- på bästa tänkbara sättVissa mål brukar vara viktigare och roligare än andra.

När Sune Eriksson trycker in 4-3 (3-2) för Haik mot Essinge IK säkrade han nytt division I-kontrakt för rödtröjorna.

- Har aldrig gjort ett skönare mål, sa "Sulan" när han fått ner mungiporna från öronen.

Haik:s omklädningsrum var efter den viktiga lördagssegern en glädjens boning. Spelarna passade på att suga på framgångens sötma.

Det är de väl unnade! Det är ett bandygäng som vet hur det känns att ta emot smällar.

Men nu kan killarna i laget pusta ut. Det blir division I-bandy i Härnösand även nästa säsong.

- Det har varit det stora målet hela vintern och det känns underbart att vi klarat det, sa Haik-tränaren Benka Jansson.

Men Haik var nära att åka på en riktig kalldusch i den här "måste-matchen". Essinge spelade med stort hjärta, satsade mycket på kontringar och var svårspelat.

När stockholmarna kvitterade till 3-3 i den 70:e minuten - samtidigt som Tillberga ledde med 5-3 mot Wettershaga - var Haik nere på kvalplatsen igenÖ

- Vi var verkligen illa ute, medgav Jansson.

Kvarten före full tid kunde dock Sune Eriksson hålla sig framme på en hörnretur (Hasse Ödmark sköt i första läget) och vispa in det välsignade segermålet.

- Skärpan i avslutningarna var skrämmande dålig och därför var vi nära att slarva bort segern. Det här kunde vi ha avgjort redan i första halvlek när vi ledde med 3-1, tyckte Benkja Jansson med all rätt.

Man kan lugnt påstå att Haik kom undan med blotta förskräckelsen.

- Men jag tycker ändå rätt lag vann, sa Essinges tränare Mats Olsson. Härnösand skapade ju betydligt fler chanser än vad vi gjorde.

Gästerna hade också en förstklassig målvakt i den placeringssäkre och reaktionssnabbe Emil Antonsson, Denne svarade för ett flertal paradräddningar innan Sune Eriksson efter många om och men äntligen kunde ordna till det hemmamål som hela tiden låg i luften.

- Underbart att få göra det här avgörande målet, sa "Sulan", som fyller 40 till hösten. Nu kan man sluta med gott samvete.

Sune Eriksson, med över 20 säsonger i Haik-dressen, väljer att stiga av nu när kontraktet är i hamn. Han har bestämt sig för att sluta - ja, nästan i varje fall.

- Det blir jobbigare och jobbigare var varje säsong, inte minst den mentala biten Jag har också fyra barn och familj att ta hänsyn till. Det känns som att det här är ett bra sätt att sluta på.

Till hundra procent har han heller inte bestämt sig.

Han lämnar en liten öppning.

- Jag ska fundera efter säsongens slut, men skulle jag bestämma mig idag skulle jag sluta.

Olle Larsson

Haik-Essinge IK 4-3 (3-2)

Målen: 0-1 (1.24) Joakim Ragnarsson pass Mikael Nyberg, 1-1 (9.16) Robert Erdemark pass Sune Eriksson, 2-1 (14.35) Ulf Petersson, 3-1 (25.45) Robert Billander pass Ulf Petersson, 3-2 (27.20) Magnus Meijer pass Mikael Nyberg, 3-3 (70.20) Adam Saletti efter hörna, 4-3 (75.19) Sune Eriksson, efter hörnretur.

Utvisningar: Haik: 3 x 10 min. Essinge: 3 x 10 min.

Hörnor: 5-7.

Publik: 110.

Domare: Team Mats Bäckström, Umeå

Mer läsning

Annons