Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett fall framåti länsderbyt för Haik

Annons
Ett fall framåt

i länsderbyt för HaikStryk - javisst.

Ändå ett klart fall framåt jämfört med derbyt på Högslätten.

- Blåställen åkte på, hela laget stod upp, och nu gjorde vi t v å bra halvlekar. Det här var en rejäl uppryckning mot senast, säger tränaren Bengt Jansson.

Det var sex minuter som förstörde annandagens länsderby för Haik.

Mellan den 80:e och 86:e minuten delade Selånger ut tre stenhårda "klappar" till stackars Patrik Nordgaard i Haikburen. 3-2 blev hastigt och mindre lustigt 6-2.

4-2 av Mattias Åhlén.

5-2 av Fredrik Sandberg

Och 6-2 genom Fredrik Hansson.

Selångers tre matchvinnare presenterade sig för hemmapubliken med varsitt mål - och Haik-försvaret satte julglöggen i vrångstrupen...

Bengt Jansson valde trots förlusten att se det positiva:

- Vi krigade matchen igenom och skapade en hel del. Vi hade ett par bra chanser utöver de mål vi gjorde. Det var svettiga tröjor rakt igenom den här gången.

Jämfört med förra derbyt mot Selånger (3-7 på Högslätten)?

- Trots att vi saknade våra två toppforwards och bästa målskyttar (Patrik Uotela och Robert Erdemark) var det här bra mycket bättre. Väldigt mycket bättre. Vi ställde upp bra i banan, lyckades med styrningarna och åkte skridskor. Ja, det fanns mycket positivt i vårt spel idag, konstaterade Jansson belåtet.

Strategin inför annandagens match på Gärdehov var att spela tillknäppt, ha en stark defensiv, styra ut Selångers attacker, och satsa på kontringar.

Den uppgjorda taktiken höll till hundra procent - i 80 minuter.

Jansson igen:

- Vi spelade exakt som vi hade kommit överens om. Jag är helt nöjd. Men utvisningarna, som vi drog på oss, tog på krafterna och gav Selånger utrymme. När dom gjorde det viktiga 2-1-målet i början på andra hade vi två man utvisade, och en tredje hade precis kommit in. Det håller förstås inte om det ska bli några poäng...

Men ärligt talat var det inte mycket till underhållning som bjöds de 248 åskådarna i det härliga vintervädret (minus 12). Det räckte med en högst halvdan insats av hemmaspelarna för att vinna matchen.

Selångers tränare Royne Sjödin gav sina spelare en utskällning i pausen. Det blev lite bättre i andra, åtminstone den sista kvarten som gav tre avgörande mål. Resten lär ingen komma ihåg.

- Tycker ändå vi var det klart bättre laget och jag var aldrig direkt orolig, kommenterade Sjödin.

Mikael Billander fick pris som bäste spelare i Haik. Fullt välförtjänt. Han gjorde en ny stark match och det är en njutning att se hans skridskoåkning. Bra, i ett som helhet starkt försvar, var vidare målvakten Patrik Nordgraad (även om 1-1-kvitteringen såg ut som en julklapp), Stefan Åhman och Björn Lövgren (bästa matchen i vinter?)Olle LarssonSelånger-Haik 6-2 (1-1)

Målen: 0-1 (27) Björn Lövgren, hörna, 1-1 (29) Jonas Lindqvist, 2-1 (48) FRedrik Hansson, 3-1 (63) Jonas Lindqvist, 3-2 (71) Niklas "Charlie" Jansson, 4-2 (80) Mattias Åhlén, 5-2 (83) Fredrik Sandberg, 6-2 (86) Fedrik Hansson.

Utvisningar: Selånger: 2 x 10 min. Haik: 4 x 10 min, 1 x 5 min.

Hörnor: 6-3.

Publik: 248 betalande.

Domare: Team Tomas Nordin, Sundsvall

Mer läsning

Annons