Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett enda mål fällde Örnsköldsvik

Målsnåla matcher i ishockey behöver inte alls vara tråkiga. Men när de avgörs i slutet åt "fel" håll blir det ändå trist.

– Det var en härligt tempostark hockeymatch som tyvärr slutar på fel sätt, suckar ÖHF-tränaren Mikael Sundell efter 0–1 hemma mot Teg.

Annons

Att det var en viktig match för Mikael Sundells manskap i Örnsköldsviks HF syntes direkt i serietabellen.

Motståndarna Teg på sjätteplats var ju det lag som sjundeplacerade ÖHF jagar i första hand i jakten på en play-offplats senare i vår.

Innan nedsläpp skiljde det sex poäng – efter omgång 33 är det nio.

– Men den här matchen kunde slutat hur som helst. Det var ett böljande spel med gott om spelvändningar och båda lagen visade att de ville spela en offensivt lagd ishockey, berättar coach Sundell.

Inför den sista perioden hade ÖHF en bra känsla i båset trots att de inte kunnat utnyttja något av de tio bra målchanserna vi haft så långt.

0–0-läget kunde ha brutits när hemmalaget fick ett powerplay i början av tredje perioden.

– Tyvärr får vi inte alls till det lika bra som det vi hade i första perioden – och det gällde tyvärr hela sista perioden. Vi har inte en enda riktigt het målchans under sista tjugo, medger Sundell som fick se Teg kontra in segermålet med drygt fyra minuter kvar.

– De vann pucken vid egen blå linje och hamnade i ett 3-mot-2-läge som de avslutade kliniskt efter ett snyggt klapp-klapp. Vi fick en utvisning med oss i slutet, men det var lite för lite tid kvar, konstaterar Sundell som plussade sin målvakt Anders Johnsson, backarna Fredrik Sjödin och Niklas Nordenberg samt forwarden Lars Jansson.

Nu när serien går in i den sista fjärdedelen är det Östersund som främst finns i kikarsiktet för Örnsköldsvik. De ligger nu sexa med 56 poäng, ÖHF är kvar på sina 50.

Mer läsning

Annons