Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En poäng inget att fira

ÖRNSKÖLDSVIK. Lina Berg sköt knallhårt och kvitterade en halvminut före slutet.
Men hon firade inte en räddad ÖSK-poäng. I sudden death avgjorde Rönnby.
– Nu känns det bara konstigt, sa Lina efteråt.

Annons

Tabelltrean ÖSK mot tvåan; Västeråslaget Rönnby blev en riktig smällkaramell i Sporthallen. Tjejerna bjöd på tre täta perioder i ett högt tempo och det märktes tydligt att det var två lag med höga ambitioner inför fortsättningen.
Gästerna inledde bäst och kom gång efter annan i vassa två mot en- och tre mot två-lägen. ÖSK stod emot ganska bra, men hade svårt att få till avslut med sting mot Rönnbys utmärkta målvakt, Jenny Nyman.

1-2 I SIN ORDNING
2-1 till gästerna vid första paus var helt i sin ordning och i det läget var det lite som talade för att ÖSK skulle få grepp på motståndarna. Men där visade Peter Svenssons tjejer en kvalitet som imponerar. Hemmalaget dundrade på i andra ronden och satte omedelbart tryck på Rönnby ett övertag som behölls matchtiden ut, även om gästerna fick mer att säga till om i sista perioden.
Marginalerna var inte på ÖSK:s sida, trots att Rönnby inte behöver be om ursäkt för extrapoängen. Hemmalagets spelövertag i två av tre perioder innebar bara en handfull riktigt vassa avslut mot Jenny Nyman och det skvallrar om ett starkt försvarsspelspel och slutresultatet om listiga och snabba spelvändningar.
Rönnby fick en kanonstart på sista perioden med sitt 4-2 mål direkt i inledningen. Men ÖSK gav sig aldrig och imponerade stort då laget, trots motlutet, kämpade sig till en kvittering. Sekunder återstod då Martina Söderkvist kämpade om bollen med en motståndarback, plötsligt dök den upp framför fötterna på Lina Berg som drog till för kung och fosterland.
Det bara visslade till under ribban bakom Jenny Nyman.

GANSKA NÖJD
Den skulle bara in och den satt precis där den skulle, sa Lina som trots besvikelsen efter Rönnbys mål i förlängningen kändes sig ganska nöjd:
Ja, det funkar hyfsat, men vi kan ännu bättre.
Talar hon sanning har ÖSK ingen anledning att deppa över poängförlusten. Då pekar allt mot en trevlig vår för Peter Svenssons och Magnus Wibergs lagbygge.

ULF EKLUND

Mer läsning

Annons