Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En Ferrari byggd med Volvodelar

Man kan säga mycket om Pär Mårts, man han är då inte feg. Henrik Tallinder och Alexander Edler, inte Jonas Brodin och Victor Hedman.

Och Jimmie Ericsson får åka till Sotji på SOK:s bekostnad, inte "Bengan" Hörnqvist.

Eller är det just det han är, Mårts – feg?

Annons

Vid ett tillfälle under presentationen av den här preliminära OS-truppen sade Mårts att "han tidigare inte jobbat med den här spelaren" och då handlade det om Johnny Oduya. Annars berättade Mårts mest anekdoter om spelare han jobbat med, trivts med, litat på.

Läs också: Tre Kronors OS-trupp presenterad

Mårts har en hockeybutik med ett fantastiskt urval att plocka ifrån och han hade utan tvekan kunnat bygga, nu pratar vi bilspråk, en häftig sak med enbart Ferraridelar, men valde så där typiskt svenskt peta in lite Volvodelar bara för att behålla tryggheten och säkerheten.

Volvodelarna i mina ögon är Jimmie Ericsson och Henrik Tallinder.

Om jag är förvånad? Nej, inte ett dugg. Tallinder kommer att få en defensiv roll, matchas sparsamt, kastas in mot motståndarnas storstjärnor lite nu och då och sköta en del penalty killing.

Tar han då en plats på Victor Hedmans bekostnad? Nej, jag tror inte det. Victor har haft en fantastiskt fin höst med sitt Tampa, men det som ligger honom i fatet är, tror jag, ett svagt VM 2012 och att Mårts anser han har gott om den spelartyp Victor Hedman representerar.

Läs också: Hedman ratades när OS-truppen togs ut

Men jag hade inte haft några problem med om Victor, eller Jonas Brodin, ersatt Alexander Edler som är avstängd under turneringens två första matcher. Hade Mårts gjort det valet hade det varit mer Ferrari och mindre Volvo.

Dessutom, Hampus Lindholm, den kanske mest spännande backen i NHL den här hösten fanns inte ens med i bruttotruppen och han var alltså diskad långt innan Mårts presenterade OS-truppen.

Och Jimmie Ericsson... Jag var rätt övertygad om att Mårts skulle vara lite motvals och ta med en SHL-spelare och Jimmie är ju ett vettigare val än Joel Lundqvist.

Trots att Mårts säger att Jimmie Ericsson är bra på allt och att han skulle kunna bygga ett hus själv så känns det som om Skellefteåkaptenen kommer att se lika många matcher från Sotjis läktare som jag.

Annars var truppen som förväntat. Henrik Zetterberg blir kapten, Niklas Kronwall och Henrik Sedin blir assisterande och nu håller jag alla tummar för att Alexander Steen kan vara med i Sotji.

Och till sist: bra av Mårts att vara tydlig med att de bästa ska spela mycket, vilket innebär att Sedinarna kommer att ligga någonstans plus 20 minuter varje match.

Och med den meningen hoppas jag nu att vi slipper en Bengt-Åke Gustafssons-coachning à la Vancouver 2010...

Mer läsning

Annons