Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En chans räcker för IFK/Moffe

Annons
En chans räcker för IFK/Moffe

En målchans räcker för att vinna.

Det visade IFK Härnösand/Moffe när man i går besegrade Domsjö på hemmaplan.

Matchhjälte blev hemmalagets Tomas "EJ" Jonsson som med ett hårt pressat skott avgjorde i matchens 61:a minut,

Men annars var det en riktigt dålig match som IFK/Moffe bjöd på. Från VM-spelet bortskämda åskådare suckade högt när de bägge lagen missade passningar på passningar.

- Nej det här spelet är varken jag eller spelarna nöjda med, ansåg hemmalagets lagledare Bengt Svensson efter matchen.

- Vi har en målsättning att vara med och kriga i toppen på serien...så därför var det viktiga poäng vi tog. Men vi måste spela bättre än så här om vi skall lyckas vara med där uppe.

Annars började hemmalaget friskt och skapade några halvchanser i matchens inledande minuter. Men sedan tog gästerna över spelet och med en klingande stolpträff i matchens 35:e minut var man närmast att ta ledningen i matchen.

Vändningen för hemmalaget kom i den andra halvlekens 16:e minut när man fick ett frisparksläge ca 35 meter från gästernas mål. Efter en petning från Tobias Jonsson kunde Tomas "EJ" Jonsson stänka in matchens enda mål på en riktigt snygg vristträff. Nästan Anders Svensson klass på den bollträffen.

Efter ledningsmålet ökade gästerna trycket på hemmalaget men man hade stora svårigheter att överlista IFK/Moffes kompakta försvarsmur.

Närmare än ett skott som snyggt räddades på mållinjen av en täckande hemmaback Daniel Frost kom aldrig Domsjö ett kvitteringsmål.

Matchen slutade med hemmaseger. Ett inte helt rättvist resultat men med en hegjuten arbetsinsats snarare än skönspel bärgade IFK/Moffe tre poäng och i den jämna division IV serien ett fastare grepp om en topplacering.

Nästa match för IFK/Moffe är Graninge bort en match som är svårbedömd enligt lagledare Svensson.

- Man vet inte riktigt var man har dom...dom verkas variera bättre insatser med sämre. Men det är inget lag vi räds i alla fall.

Det var väl ingen spelare i hemmalaget som gjorde någon större match. Däremot var det ett flertal spelare som utförde en stor arbetsinsats. Bland dessa utmärkte sig mittfältsmotorn Tobias Jonsson samt backen Daniel Frost.

I Domsjö var det inte mycket bättre. Där måste man lyfta sig ordentligt om det inte skall bli respass ned till division V.

Bäst på plan det var faktiskt bollkallarna.

P-O SöderlindIFK Härnösand/Moffe-Domsjö 1-0 (0-0)

Målet: 1-0 (61) Tomas Jonsson

Publik: 50-tal

Mer läsning

Annons