Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emma Johansson tvåa två gånger om

Annons
Emma Johansson tvåa två gånger om

Emma Johansson blev 2:a i solleröloppet, slagen med 6.54 av Maria Östergren, Södertälje.

- Hon ryckte ifrån i skeer-backarna, påpekar Emma. Det var omöjligt att följa med henne.Maria Östergren tog förra året SM-silver i linje efter världsstjärnan Madeleine Lindberg, men satsar annars på cross-country där hon blev 10:a i ett världscuplopp i Belgien för en månad sedan.

Emma var 38 sek före trean, Camilla Larsson, Norrtälje.

- Nu åker jag direkt ner till Skara där min pappa Tommy skall paca mej med bil så jag får snurr på benen innan det är dags för tempo-SM i eslöv på onsdag.

Förra året vann Emma JSM-loppet i kopparberg. Nu gör hon sin första start i ett senior-SM. Vad tror 19-åringen om sina chanser?

- Det blir svårt att ta medalj när tre världsstjärnor som Susanne Ljungskog, Jenny Algelid och Madeleine Lindberg ställer upp. Kan jag bli 4:a får jag vara nöjd.

Linda-Marie Göransson, Sollefteå blev 5:a i solleröloppet, distanserad med 10.42 av Maria Östergren.

Emma Johansson blev också tvåa vid damernas Soldvarvi, 10 x 2.500 m, som kördes på midsommar dagen.

Det blev en spurtuppgörelse mellan 13 tjejer där fjolårets svenska junior-mästarinna i linjelopp, Monica Holler, Laxå vann före Emma, och Malin Gudstavsson, Värnamo, som de båda senaste åren vunnit kortdistans-SM.

Emma var aktiv under hela loppet och vann spurtpriset på 4:e och 6:e varven.

När Emma får frågan vem det är som lärt henne spurta, kommer svaret omedelbart.

- Det är Härnösandsledaren Sven-Olof "Bubben" Thelberg.

Ja, Emma har verkligen utvecklats när det gäller att spurta sedan förra säsongen. kanske hon kan ställa till med en skräll vid linje-SM i Eslöv på lördag, även om det är i tempo som hon själv tror att hon har störst chanser vid SM, regerade svensk juniormästarinna i jakten mot klockan.Thure Pettersson

Mer läsning

Annons