Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Emma förlänger med Orica-AIS

/

Under Emma Johanssons första år hos australiensiska Orica-AIS hann Sollefteås stjärncyklist rankas etta i världen, ta ett individuellt VM-silver och ett VM-brons i lagtempot.
– Vi är stolta över att ha förlängt med Emma över 2014, säger stallets chef Martin Barras.

Annons

Under torsdagen offentliggjordes det australiensiska cykelstallet Orica-AIS sin nya damtrupp.

Lagets stjärna under 2013, den 30-åriga sollefteåtjejen Emma Johansson, blir lagets ankare även 2014.

En kontraktsförlängning som cykelstallets tekniske direktör, Martin Barras, är mäkta belåten med.

– Emmas första säsong med oss var en win-win för alla. Vi hittade det ledarskap och den spetskompetens vi sökte och Emma fick ett starkt lag som kunde hjälpa henne att nå bättre resultat. Hon rankades till och med som världens bästa ett tag, konstaterar Barras på stallets hemsida.

Att Emma trivts väldigt bra i det australiensiska teamet har synts, så en kontraktsförlängning kom inte oväntat. Förmodligen med en högst välförtjänt lönehöjning dessutom.

Däremot tappar Emma sin starkaste medcyklist från förra året. Tiffany Cromwell (VM-nia bland annat) har inte förlängt med Orica. Borta från fjolårets laguppställning är även sydkoreanskan Sungeun Gu.

För att kunna klara övergången från det tidiga tävlandet i Australien till säsongen i Europa har Orica-AIS ersatt dessa med tre nya namn. Italienskan Valentina Scandolara samt australienskorna Carlee Taylor och Grace Sulzberger.

Holländskan Loes Gunnewijk, som varit med i damstallet sedan det bildades, tar sig an kaptensrollen som stöd för de yngre åkarna.

FAKTA

Här är damstallet hos Orica-AIS i sin helhet: Emma Johansson (Sverige), Loes Gunnewijk (Holland), Valentina Scandolara (Italien), Amanda Spratt, Annette Edmondson, Carlee Taylor, Gracie Elvin, Grace Sulzberger, Jessie MacLean, Melissa Hoskins och Shara Gillow (alla Australien).

Mer läsning

Annons