Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EM-vinster för bådeherrar och damer

/
  • Niklas Edin och hans lag hade en lätt resa under måndagen, ett orutinerat Frankrike blev ingen match och svenskarna kunde vinna med klara 6-2.

Örnsköldsvikssonen Niklas Edin och det svenska herrlaget i EM-curlingen, hade inga som helst problem att infria favoritskapet mot Frankrike.

Annons

– De hade en väldigt defensiv taktik och efter några små missar av oss, i de första omgångarna, var vi tvungna att följa det defensiva spelet, sa Niklas till webbsidan curling.se efter 6-2 segern.

Om helgen var tuff, blev måndagen betydligt lugnare för det svenska herrlaget, en match stod på programmet, den mot fransmännen som slutade med en klar vinst.

Frankrike kom med ett helt nytt lag till mästerskapen, och trots att de spelade väldigt defensivt och försiktigt, hade Sverige en 2-1-ledning efter att halva matchen hade spelats.

Två enkla svenska poäng i den sjätte omgången, följdes därefter upp med ytterligare två pinnar i den åttonde och det gav Sverige lagets tredje vinst i mästerskapen.

– När vi hade läge och favör av sista sten fick vi chansen, kom vår utdelning. En skön seger och jag tycker att vi spelade upp oss en nivå jämfört med under söndagen.

Mötet mellan Sverige och Schweiz på damsidan, med Härnösandstjejen Maria Prytz i laget, blev en ny motgång för svenskorna som föll i kampen mot den tippade medaljkonkurrenten.

Efter en jämn inledning på matchen med 2-2 efter fyra spelade omgångar kom en sämre svensk period där Schweiz kunde koppla greppet och dra ifrån.

Det kom några bra offensiva lägen men då funkade inte det svenska spelet. Matchen slutade till slut med svensk förlust 7-3.

Prytz och kompani kom igen mot Danmark och kunde vinna en tät match via 6-4.

Mer läsning

Annons