Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

EM-brons till Maria Prytz

Det kom tårar även efter bronsmatchen mot Danmark.

Men den här gången av glädje.
– Och lättnad, erkänner Maria Prytz efter imponerande 9–3 över danskorna.

Annons

Inför EM var det självklart guldet som Skellefteålaget AllTele, med Härnösandsbon Maria Prytz som fyra, siktade på.

Laget tog ju EM-silver 2011 i Moskva.

– Vi kände en oerhört stor besvikelse igår efter finalmissarna och nattsömnen blev i stort sett obefintlig. Men vi lyckades bita ihop och komma igen. Det känns riktigt skönt trots allt, sammanfattar Maria Prytz sina känslor efter en stark slutmatch.

Även förbundskaptenen Peja Lindholm var imponerad:

– Jag är jätteglad att tjejerna fick visa vilken kapacitet laget har. Idag spelade de fantastiskt bra och det var självklart viktigt för dem efter gårdagens motgångar.

Nu blev det medalj. Är de klara för vårens VM i Riga nu?

– Nej, vår lagda plan för landslagstrupperna ligger fast. Allt är öppet än så länge och jag tänker nominera VM-laget bra precis en månad innan mästerskapet. Men det är klart – man försämrar ju inte sitt läge genom att ta medalj på ett mästerskap, tillägger Lindholm.

I bronsmatchen fick Sverige ett bättre tag på motståndarna och när laget plockade en trea i femte omgången för en 7–2-ledning såg man att nervositeten släppte hos hemmatjejerna.

Ett och annat leende dök plötsligt upp i de svenska tjejernas ansikten mellan uppgifterna.

– Ja, det blev mycket mer avslappnat idag. Igår hade vi anspänning under varenda minut därute kändes det som, erkänner Maria Prytz innan det är dags att kila bort till nedresta släktingar och vänner.

Var det en extra press att spela på hemmaplan?

– Visst har vi märkt av en liten skillnad, man vill ju prestera när folk åkt långt för att se oss spela. Igår kändes det extra tungt att bära, men det känns desto bättre idag.

Guldet togs av Ryssland efter en stenhård drabbning mot Skottland. Det krävdes skiljeomgång för att fördela de ädlaste valörerna på medaljbordet, 6–5.

Prisutdelningen hålls efter herrfinalen.

Mer läsning

Annons