Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elitseriemålvakt till Sollefteå Hockey

Annons
Elitseriemålvakt till Sollefteå HockeySollefteå Hockey värvar elitseriemeriterade målvakten, Erik Nilsson från Luleå, inför slutspurten i division I.

19-åringen tränade med sin nya klubb igår kväll och gör debut i Sollefteå i kvällens derby mot Kramfors.

- Jag ser verkligen fram emot att spela för Sollefteå. Det blir en ny spännande utmaning, säger Erik.

Erik Nilsson har stått i skuggan av Daniel Henriksson i Luleå Hockey hela säsongen. Han var båsöppnare i elitserien alla matcher före jul, men när klubben dessutom värvade tjeckiske JVM-målvakten Zdenek Smid hamnade Erik utanför A-laget.

- Vi läser tidningar som alla andra och när vi såg att Luleå hade en målvakt över hörde vi oss för med dem om det var möjligt för oss att knyta upp Erik Nilsson, berättar Sollefteås sportchef Jörgen Andersson och fortsätter:

- Det var inga problem, utan även Luleå såg det här som en vettig lösning. Och det här kan faktiskt vara början på en framtida samarbete mellan oss.

Sollefteå Hockey ser den här tillfälliga (?) värvningen som en satsning på sikt. För ingen av parterna utesluter att Erik Nilsson kan komma att spela för Sollefteå även nästa säsong.

- Erik, eller/och någon annan spelare från Luleå. För vi vet att de är intresserade av ett samarbete med en klubb utanför Norrbotten och får Erik Nilsson en positiv bild av oss under den här tiden kan det öppna möjligheter för framtiden.

ï Men varför värvar ni en ny målvakt när det bara återstår åtta omgångar av serien?

- Vi gick in i säsongen med tre målvakter varav Peter Thoresson från Sundsvall var en av dem. Men på grund av Peters civila arbete kan han inte träna med oss och därför tycker vi inte att det är rättvist vare sig mot honom eller mot de andra målvakterna i klubben att bara ta hit honom för att spela matcher.

- Och jag anser att man bör ha tillgång till tre målvakter i en A-lagstrupp, säger Jörgen Andersson.

Som också erkänner att Sollefteå satsar hårt för att klara av tredje platsen i division I av flera skäl.

- Dels är det viktigt att vi har med oss en bra placering när vi går in i nästa säsong, dessutom har det ju hänt tidigare att lag tackat nej till kvalspel. Skulle det ske även den här säsongen vill vi gärna vara med i diskussionen.

Erik Nilsson står alltså i kassen i kväll mot Kramfors. Det blir Eriks första tävlingsmatch i A-lagssammanhang på mycket länge.

- Det var kul att vara reserv i elitserien i början av serien, men sedan tröttnade man över att man aldrig fick spela. Och jag måste få spela matcher om jag ska kunna utvecklas som målvakt.

- Därför är Sollefteå Hockey ett mycket bra alternativ för mig.

Och om pusselbitarna faller på plats - kan du tänka dig en fortsättning i Sollefteå nästa säsong?

- Varför inte. Jag är i alla fall inte främmande för det i nuläget.

Jonny Dahlgren

jonny.dahlgren@tidningen.to

Mer läsning

Annons