Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Elitklubbsträning för fotbollsgymnasister

ÖRNSKÖLDSVIK. Det gäller att få smak på vad som kanske komma skall.
Fyra elever vid fotbollsgymnasiet i Örnsköldsvik har utnyttjat tillfället att träna med elitklubbar.
– Ett nödvändigt samarbete, säger fotbollsrektorn Yngve Persson.

Annons

Johanna Engwall och Petra Jonsson styrde norrut för träning med Umeå IK. Söderut gick Jonas Nordins och Erik Nilssons färd i väntan på träningspass tillsammans med Gefle IF.
Själevadstjejerna Johanna och Petra gjorde bra ifrån sig och det fick en inblick i vad som krävs för att bli en spelare med allsvenska kvaliteter, berättar Yngve.
På klassiska Strömvallen i Gävle tränade Jonas Nordin och Erik Nilsson med superettaklubben Gefle IF. Jonas och Erik är två duktiga Hägglunds-spelare som var med vid träningar och matchanalyser med A-laget.
Det är glädjande att våra bästa lag; Själevad och Domsjö på damsidan och Friska Viljors och Anundsjös herrar består till största delen av spelare som går eller har gått på Örnsköldsviks fotbollsgymnasium, säger Yngve Persson och fortsätter:
För att ge de bästa spelarna ytterligare en möjlighet till bra träning är det viktigt att kanalerna uppåt i seriesystemet är öppna.
Örnsköldsviks fotbollsgymnasium klassas som regionalt gymnasium, vilket innebär ett ekonomiskt bidrag från Svenska Fotbollsförbundet.
Slantar som bland annat gjort elitklubbsträningen möjlig.

ULF EKLUND

Mer läsning

Annons