Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Effektivt Västeråsstraffade Timrå

Per Hallin och Andreas Molinder satte snyggt sina straffar mot Västerås, men Andre Hult missade.
Det gjorde ingen av hemmalagets tre straffskyttar: Tony Romano, Luca Caputi och Kevin Doell - 3-2 till Västerås efter förlängning och straffar.

Annons

Timrå vann skotten med hela 14-6 i den inledande perioden, laget tog sig betydligt snabbare genom mittzon till avslut. Nu var dock de flesta skotten alldeles för lama och ur snäva vinklar. Västerås såg trögt ut och hade stora problem att hänga med motståndaren som hade betydligt bättre fart under skridskorna.

Timrå stötte högt och satte bra press på hemmaförsvaret, totalt sett var gästerna det bättre laget, även om de där riktigt heta chanserna lyste med sin frånvaro.

Västerås såg lite piggare ut nu och fick fast pucken i Timrå-zonen vid ett par tillfällen.

Den andra periodens stora räddning gjordes av Timråmålvakten Mika Norja när Västeråsforwarden Kenndahl Mcardle kom loss i slottet. Han plockade enkelt pucken, annars var mittenakten till att börja med väldigt lik den inledande perioden. Men till skillnad från den första perioden, tog Västerås över och var det spelförande laget under den senare delen.

Hemmalaget uppträdde betydligt mer aggressivt, men Timrå fortsatte dock att vinna tekningarna.

Johan Porsberger hade Timrås stora läge i sista perioden, men saknade kyla i det avgörande läget. Annars såg Västerås piggare ut när laget började åka skridskor och verkade tyngre än Timrå, som tappade lite av den fina farten som laget hade tidigare i matchen.

Dock få skottillfällen för hemmalaget, för Timrå var väldigt kompakt i defensiven.

Bäst i Timrå var målvakten Mika Norja som visade ingen ringrost efter hans skadeperiod, Per Hallin inledde piggast av utespelarna men mattades.

Mer läsning

Annons