Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Effektivt, AIK Hockey

Annons
Effektivt, AIK HockeyEffektiva avslutningar samt ett glänsande målvaktsspel avgjorde till hemmalagets fördel när AIK Hockey besegrade Brunflo på hemmais i division I Norra.

Med periodsiffrorna 4-1, 2-0, 1-1 skrevs slutresultatet till klara 7-2.

- Idag var det vidöppet i bägge lagens försvarszoner. Första perioden kunde lika gärna slutat 5-5 och inte 4-1 till oss, tyckte hemmalagets coach Jens Larsson.

Men det var AIK hockey som var effektivast i avslutningarna och med en storspelande keeper i Fredrik Hagberg så blev segersiffrorna bekväma 7-2.

Fredrik tog närskott, frilägen och styrningar. Han avslutade matchen med att elegant plocka ett skott i krysset från en frispelad brunflo-forward.

Hemmalagets seger grundlades i den första perioden samt de inledande fem minuterna av den andra akten. Därefter tappade man både fart och linjer i spelet.

- Ett problem vi haft hela säsongen. Leder vi stort så tappar vi skärpan...nu lyckades vi i alla fall få oavgjort i sista, analyserade Larsson vidare.

Gårdagens seger innebär att AIK passerade Brunflo i tabellen och har nu häng på Sollefteå som innehar tredjeplatsen i tabellen.

Dessa två lag möts i Härnösand den femte februari. Då avgörs säkert vilket av lagen som tar "bronplatsen" efter omöjliga ÖSK och Östersund.

I hemmalaget övertygade keepern Fredrik Hagberg mest. Stundtals visade första kedjan med Granlöf, Gradin och Jallow att man är en av seriens bästa anfallsformationer.

En kul första bekantskap gjordes också i unge backen Henrik Munther som fick göra debut i den tredje perioden tillsammans med Andreas Åström i första formationen.

Henrik visade trots sin ungdom, född 1984, inga tecken på nervositet och kommer med största sannolikhet snabbt att växa in i A-lagskostymen.P-O Söderlind

AIK Hockey-Brunflo 7-2 (4-1, 2-0, 1-1)

Första perioden: 1-0 (3.01) Andreas Åström (PA Jallow), 2-0 (8.12) Johan Granlöf (ua), 3-0 (10.26) Stefan Gradin (Andreas Åström, Erik Lantz), 3-1 (11.53) Stefan Björkbacka (Tomas Ångström), 4-1 (18.55) Stefan Gradin (Johan Granlöf, PA Jallow)

Skott: 10-13

Andra perioden: 5-1 (2.09) Kenneth Söderlund (Milan Novy), 6-1 (3.54) Joakim Eriksson (Jerry Andersson)

Skott: 5-10

Tredje perioden: 6-2 (3.44) Håkan Andersson (Patrik Björklund), 7-2 (16.07) Johan Granlöf (Robert Kassberg, PA Jallow)

Skott: 9-8, tot: 23-31

Utvisningar: A, 4x2, B, 3x2, 1x10

Domare: Patrik Sjöberg, Sundsvall

Publik: 175

Mer läsning

Annons