Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Edin: "Vi får akta oss för fällorna"

I EM:s grundserie storspelade lag Niklas Edin i sex matcher.
– Vi hamnade på en kantbana mot Danmark och tappade lite spelrytm, men nu har vi hittat tillbaka, lugnar Edin efter det att Norge blivit svenskarnas finalmotstånd.

Annons

Sidensjöpojken Niklas Edin och hans kompisar i det svenska EM-herrlaget i Karlstad (Viktor Kjäll, Fredrik Lindberg och Sebastian Kraupp) fanns på plats när Tjeckien och Norge skulle göra upp om vilka som skulle få möta Sverige i lördagens EM-final.

Det blev som de flesta tippat innan... och som Edin hoppats på. Norge vann.

– Tjeckien är ett sämre lag än Norge, men det är norrmännen vi vill ha revansch på efter EM-finalförlusten förra året, klargör Niklas Edin ett knappt dygn innan guldjakten går in på upploppet.

Vad tyckte du om semifinalen?

– Det var lite sämre curling än väntat. Tjeckien spelade extremt defensivt och Norge ville inte chansa utan de inväntade rätt läge bara, summerar Edin Norges 6–5-vinst efter en avslutande matchdragning av skippern Thomas Ulsrud.

Vad kan vi förvänta oss av finalen?

– Att det blir en riktigt bra och tät match. Vi känner att vi har ett visst övertag på dem, jag tror vi har 8–2 i våra tio senaste möten. Men de vann ju EM-finalen senast som sagt och det är väl den moraliska europafinalen sett till den här säsongen också.

Vad är viktigt för Er del?

– Att vi värderar vårt eget spel rätt. Vi har lite fler sätt att avgöra matcherna på än vad de har, det gäller bara att plocka fram det när det behövs och akta oss för fällorna.

Hur känns dagsformen? Du själv har ju haft feber av och till under veckan?

– Jag har blivit bättre och bättre, men jag tänker verkligen inte känna efter nu när det bara är en match kvar. Vi har en bra känsla i laget, nu gäller det att få till det taktiska också.

Edin berättar att tre av de fem banorna lutar en aning så det handlar mycket om att välja "rätt" sida för rätt sorts slag. Bland annat finalbanan B.

– När det blir lite ensidigt spel kan det bli lurigt när man väl flyttar uppgifterna, men det är lika för båda lagen. Det är en del av spelet, avrundar Edin.

Mer läsning

Annons