Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ebba närmar sig Val di Fiemme

/
  • 16-åriga skidlöftet Ebba Andersson körde in på en meriterande 5:e plats i damjuniorernas JVM-test i Idre.

Skidlöftet Ebba Andersson från Sollefteå Skidor stärkte av allt att döma sina chanser att bli uttagen i juniorlandslaget efter JVM-test loppet över 5 kilometer i Idre.

Ebba körde in på en meriterande 5:e plats och var dessutom bara 8 sekunder från en bronspeng.

Annons

– Jättebra, betygsatte Ebba själv sin placering. Det här blev bättre än vad jag vågade hoppas på före loppet.

Det är fortfarande inte spikat, men landslagsledningen har aviserat att de kommer att plocka ut mellan 5-8 juniortjejer sam får åka till VM i Val di Fiemme. Med bakgrund av de resultat Ebba presterat tidigare i vinter, kombinerat med den här femteplatsen, så förstår ni att Sollefteåtjejen ligger mycket bra till för en plats i truppen.

– Jag kan inte tänka mig att det här loppet försämrade mina chanser i alla fall. Men precis som jag sagt tidigare är JVM ingenting jag funderar över utan skulle jag bli uttagen är det ren bonus, fortsatte Ebba Anderson.

Segern gick till 19-åriga Sofia Henriksson som går fjärde året på GB-skolans skidgymnasium i Sollefteå. Sofia gjorde här sitt klart bästa lopp för säsongen och visade med besked att formkurvan pekar spikrakt uppåt efter en trasslig inledning på säsongen med sjukdomar.

Jenny Solin Sollefteå Sidor gjorde också ett lopp där hon får klart godkänt betyg efter en 11:e plats i mål, distanserad med 58 sekunder av Sofia.

Simon Lageson, tidigare Hägglunds och nu i Åsarna, gjorde ett riktigt bra lopp i herrklassen där man åkte 10 kilometer. Simon körde in som 2:a, slagen med bara 8 sekunder av Oskar Svensson Falu Borlänge.

Sollefteås Viktor Lindmark var bäst från distriktet med en 38:e plats.

Här är alla resultat med lokalt intresse:

D 17-20: 5) Ebba Andersson Sollefteå, 11) Jenny Solin Sollefteå, 23) Jackline Lockner Graninge, 28) Vendela Westin Sollefteå, 37) Linda Ström Hägglunds, 55) Emmalisa Strömberg Sollefteå, 64) Sara Hägesten Sollefteå, 67) Julia Nyström Nordingrå

H 17-20: 38) Viktor Lindmark Sollefteå, 93) Elias Olofsson Vårby.

Mer läsning

Annons