Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla vinster för Modo

Modo Hockeys damer blev av Brynäs utslaget ur SM-slutspelet efter stor straffdramatik förra säsongen.
Nu när Riksserien startade tog Modo en gruvlig revansch på Brynäs genom att vinna två gånger om hemma i Fjällräven Center.

Annons

– Skönt att öppna serien med två vinster trots att vi inte spelade på topp. Det finns mycket mer att plocka fram, konstaterade Emma Nordin, tvåmålsskytt i helgen och en av Modos mest framträdande spelare.

Modo öppnade svagt och tempofattigt i båda matcherna för att sedan släppa på handbromsen och gasa på ordentligt i mittenperioderna. Det var också där som Mododamerna visade kvalitéer som kan räcka långt i vinterns seriespel.

I mötet i lördags gick de ifrån till 3-0 i en match som så småningom slutade 3-1 och i returen i går vände Modo 0-1 till 2-1 efter två riktigt tjusiga mål signerade Victoria Samuelsson och just Emma Nordin.

Victoria avrundade ett två-mot-ett läge med en backhand som satt säkert upp i nättaket och minst lika vackert var Emma Nordins mål. I hög fart skrinnade hon in efter kanten i Brynäs försvarszon, och avlossade ett hårt välplacerat skott som gick in lågt under plocken på Brynäs landslagsmålvakt, Sara Grahn.

En mycket bra period av Modo där man bland annat var en ribbträff från ytterligare ett mål. Däremot konstaterar vi att spelet i powerplay lämnade mycket att önska.

Modo höll dock undan rättvist och gick dessutom ifrån med ytterligare två mål under den sista rundan. Först ett fint backskott från norskan Ingrid Morset som betydde 3-1 och sedan fastställde Tina Enström slutresultatet 4-1 i tom kasse.

– En bra start för oss med två segrar och vi har använt oss av 19 spelare där alla spelat hyfsat mycket vilket är bra. Vi har nämligen inte varit så mycket tillsammans på grund av olika landslagsuppdrag, menade tränaren Mikael Nilsson.

Förutom två segrar var det Valentina Lizana Wallners målvaktsspel som gladde allra mest i Modo.

Mer läsning

Annons