Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla guld för formstarkeSebastian

/

I 21 IF:s junior Sebastian Samuelsson visar knallform för tillfället och i helgen vann han dubbelt när Sverigecupen avgjordes i Sundsvall.

Annons

I lördagens tävling plockade han in en och en halv minut och vann tävlingen och i masstarten som avgjordes under söndagen vann han med en marginal på drygt tolv sekunder.

Sebastian missade två av sina skott i masstarten, men det är framför allt i själva skidåkningen som han övertygar allra mest.

Sebastian var den ende från distriktet som fick kliva högst upp på prispallen den här helgen, men däremot var det flera som fick ta emot både silver och bronsmedaljer.

Frida Hagström tog silver i lördags och följde upp med en fjärde plats i masstarten och i det loppet gick bronset till I 21 IF:s Regina Oja.

Silvermedaljer noterar vi även för Anundsjös Victor Olsson som var distanserad med dryga 24 sekunder i H 21-klassen och i yngre juniorklassen var I 21 IF:s Viktoria Karlsson bara fem sekunder efter Moa Olsson, Bore, som vann tävlingen.

– Distriktets skidskyttar har skött sig bra i helgen, betygsatte Hans Nauclér efter tävlingarna.

Sverigecupen samlar de bästa skidskyttarna i landet som inte är på OS för tillfället och finalen i hela cupen går i Sollefteå i slutet av mars.

Mer läsning

Annons