Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbla förluster för Haik-herrarna

/
  • Haik föll två gånger om i helgen. Viktor Skyttner (bilden) gjorde dock tre av de sex Härnösandsmålen.

Mot Borlänge spelade Haik betydligt mycket smartare än i premiären mot Tillberga, 5–7. Men dagen efter var man fel ute igen, 1–11 mot Katrineholm.
– Vi drar lärdom av detta, summerar Torbjörn Forslund, Haik-ledaren.

Annons

Efter 2–9 i premiären bestämde sig Haik får att spela mindre konstruktivt på egen planhalva när den andra allsvenska seriematchen skulle spelas i Borlänge.

– Vi spelade ett längre spel än mot Tillberga och det gjorde att vi inte alls bjöd på lika mycket. Men det var först när vi vågade kliva på i försvarsspel som vi fick ordentlig press på Borlänge, berättar Haik-ledaren Torbjörn Forslund.

Så dags stod det dock 5–1 till hemmalaget.

Trots det var Haik ypperligt nära att komma ikapp. Efter tre raka mål stod det 6–5 med fyra minuter plus tilläggstid kvar.

– Vi borde haft en straff i slutminuten då de nickade bort bollen i straffområdet, men det kom aldrig någon signal. I stället kom 7–5 när vi chansade framåt, säger Forslund och plussar för Viktor Skyttner på dennes ovana forwardsplats.

I söndagens möte mot Katrineholm spelade Haik alldeles för naivt igen och det slutade hela 1–11. Endast unge Elis Üebel får godkänt för sin andra halvlek.

Mer läsning

Annons