Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dubbelvinst med centrar i olika huvudroller

ÖRNSKÖLDSVIK. Efter sex raka förluster tyckte tränaren Håkan Gidlund det var dags att damma av två veteraner och ta in lite rutin i laget.
Och med centrarna Daniel Sedin och Peter Svensson i laget blev det seger över både AIK (4–•3) i lördags och Karlstad (8–7) igår.
Men Sedin och Svensson fick spela två helt olika huvudroller.

Annons

0660-29 55 42 per.hagglund@allehanda.se
Unga ÖSK inledde elitserien strålande men hamnade sedan i en djup svacka och med många spelare skadade lyckades ÖSK-ledningen övertala Peter Svensson och Daniel Sedin att göra comeback.
Utan tvekan ett smart drag. Framförallt Svenssons blev en riktig injektion.
Mot AIK avgjorde Svensson med sitt 43-mål fem minuter från slutet och dessutom spelade han fram till två av Peter Selins tre mål i den andra perioden.
Daniel Sedin däremot fick inte vara med mot Karlstad då han drog på sig matchstraff (se separat artikel) mot AIK.
Gubben kan än, men jag var orolig inför matchen mot AIK och trodde att jag skulle få problem med tempot. Men det fungerade bättre än vad jag kunnat drömma om.

HJÄLPGUMMA REDAN IFJOL
Svensson varvade ned redan förra säsongen men hoppade in som hjälpgumma i en tunn trupp. Inför den här säsongen lade han av helt och koncentrerade sig enbart på att träna damlaget.
Men jag har tränat kontinuerligt med grabbarna och har försökt hålla igång kroppen.
Han bildade kedja med Peter Selin och Rickard Olofsson och de var lysande mot AIK och riktigt bra mot Karlstad. Framförallt Peter Selin fick ett lyft med Svensson som center.
Mot Karlstad gjorde Selin två mål och Svensson ett mål och två assists.
Men huvudsaken var att vi tog sex poäng i helgen. Nu har vi häng på slutspel och skaffade oss avstånd ner till nedflyttningsstrecket, säger Selin.
Tränaren Håkan Gidlund sade redan innan matchen att sådana här dubbelmöten tar på krafterna och det märktes sannerligen.
ÖSK mot topplaget AIK var en toppmatch med bra spel, hög intensitet och mycket kamp. ÖSK-Karlstad blev en målfest som fick båda tränarna att nästan börja gråta.
Lagen följdes åt till 44 i mitten på den andra perioden, men sedan ryckte ÖSK ifrån till en fyramålsledning och skulle bara bevaka hem trepoängaren i den sista perioden.
Det blev ett fullständigt fiasko. Karlstad gick upp till 87 och missade öppen kasse då det återstod fem sekunder. En kvittering där hade inte varit orättvis.

GLAD - OCH BESVIKEN
Hade vi spelat mot AIK som vi spelade mot Karlstad hade vi släppt in 20 mål, säger Håkan Gidlund som var lycklig över sex poäng, men besviken över insatsen mot Karlstad.
Nu kommer succécomebackande Svensson att vila nästa helg då ÖSK möter Warberg borta.
Det var bestämt sedan tidigare. Jag behöver tid för att återhämta mig.
Istället spelar Daniel Sedin som alltså var avstängd mot Karlstad.

PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons