Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dramatiskt när ÖSK vann

KISTA. Vilken match! Vilka mål! Vilken härlig seger! Vilka domare! Vilka domare?
Ja, rättsskiparna Hellberg och Nyhlén från Göteborg var precis så respektingivande och anonyma som bra domare ska vara i en streckmatch som ÖSK vann med 7–6.

Annons

Trots att matchen var het, jämn och fullständigt oviss så var det till stor del domarnas förtjänst att underhållningsvärdet höjdes till det maximala. Visst, här fanns det också individuella spelare på planen som tillförde ett och annat men när bägge lagen bjuder till och koncentrerar sig på att spela, då kan faktiskt innebandy av idag erbjuda en mycket trevlig eftermiddag inomhus.
Att det sedan slutade med ÖSK- seger var inget som tränaren Håkan Gidlund hade något att invända mot även om killarna var riktigt illa ute i mitten av matchen.
Mycket viktiga pinnar för oss idag, nu räknar jag med att vi har lämnat botten och koncentrerar oss på att nå slutspel. Vi är dock beroende på att andra resultat går vår väg.

MATCHEN SVÄNGDE
Efter en jämn inledning där gästerna hela tiden stör hemmauppspelen och skapade de farligaste chanserna så ändrades matchbilden drastiskt i andra perioden och plötsligt har Järfälla läge att punktera tillställningen. Från 1-2 till 4-2 och straffslag i den 33:e minuten. Gunnar Domeij räddar straffen och drygt fyra minuter senare är det både reducerat och kvitterat.
Här visar Gunnar vad en bra målvakt betyder för laget.
Det skulle vara märkligt om han inte blev uttagen till nästa landslagsläger så dominant som han är nu, menar tränare Gidlund.
Märkligt, men oerhört kul, är det också att en spelare som Peter Svensson kan gå in och dominera matchen som han gör när han inte varit i hetluften på allvar på ett bra tag.

RUTINERADE STÖTTEPELARE
Peter och Daniel Sedin betyder väldigt mycket för laget, inte bara på planen utan också på sidan av. Danne som pådrivare och Peter med sina enorma innebandykunskaper. Jag räknar med att båda kan komma loss till de återstående matcherna innan uppehållet, säger en nöjd Håkan Gidlund
Inför sista perioden var vi nog många som var rädda för att lagen skulle bevaka poängen med tanke på hur man bytt chanser med varandra. Ingalunda!
Peter Selin gav gästerna ledningen med en kanon i nättaket läckert framspelad av namnen Svensson efter en soloshow. Fyra (!) sekunder senare är det utjämnat. Selin som nu skjutit in sig ökar på till 5-6 i den elfte minuten denna gång snyggt assisterad av Björn Lindholm. Två minuter senare fick Domeij kröka rygg efter ett effektivt spel i numerärt överläge med rutinerade Björn Eriksson som dirigent.

PETER VAR VAKEN
Sedan kom situationen som skulle avgöra matchen. Vid ett frislag för Klubben i anfallszon söker båda lagen byte. Peter Svensson ser sin chans, rusar fram till bollen och ropar till sina lagkompisar. Lite panik i hemmabåset uppstår men man lyckas trots det kasta in fem man på banan, till skillnad mot ÖSK där bara Martin Eriksén hört Svensson ropa. Trots ett numerärt underläge med två blåa mot fem röda så lyckas Svensson hitta Eriksén helt ren framför mål som enkelt rakar in segermålet. Innan slutsignalen gick så hade gästerna flera chanser att öka på ledningen sedan Järfälla satsat på att ta ut målvakten men man hade svårare att göra mål med tom bur än med en bemannad sådan.
Håkan var av naturliga skäl väldigt nöjd med mål- Domeij och det är bara att instämma. Strålande spel av Tomas Wickberg, han kan bli hur bra som helst, och även Björn Lindholm. Redan nämnda Selin och Svensson förtjänar rosor samt irrationelle Andreas Carlbom som tar skott i tid och otid. Härligt!
Slutspel ja, svårt att få något grepp om tabelläget då serien haltar mer än Björn i Robinson. Här har seriemakarna mycket jobb kvar i sina ansträngningar att marknadsföra innebandyn. Tommy Nordin

SPORTEN

Mer läsning

Annons