Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dramatik närSollefteå föll

Annons
Dramatik när

Sollefteå föll

Med härliga kämpatag och bra skridskoåkning hämtade Sollefteå Hockey in ett tvåmålsunderläge mot Östersund i den sista perioden.

0-2 blev hastigt och mycket lustigt 2-2.

Men dryga minuten från slutet hände det som inte fick hända. På ett av få anfall gör Östersund 2-3.

På en spark (?!) dessutom.

- Jag står fel till och kan inte uttala mig om det var spark eller inte, men spelarna ville ha det till spark, menade hemmacoachen Mikael Nilsson Sköld, rejält nedslagen efter förlusten.

Domaren Patrik Sjöberg från Sundsvall tog hjälp av sin ena linjeman innan han godkände målet.

- Visst tar pucken på skridskon men vi bedömde det inte som det var en sparkrörelse och då ska målet godkännas, förklarade Sjöberg.

Tungt för Sollefteå och många spelare var tomma i blicken när de lämnade isen.

Innan det snöpliga slutet hade hela laget gjort en enorm sista period och mot alla odds tagit sig tillbaka in i matchen.

Farzad Khojasteh var den som visade vägen genom att trycka in 1-2 reduceringen knappa fyra minuter in på slutrundan.

Farzad sköt och följde sedan upp sin egen retur. Mikael Nilsson i ÖIK-målet kunde inget göra åt det.

Sedan började jakten på en kvittering och sex minuter före slutet orkade ett defensivt inriktat Östersund inte stå emot.

Henrik Pettersson, Sollefteås poängkung, flippade fram en puck till Jussi Rantala som på tennis fixade kvitteringen 2-2.

Och vilket drag bland de 600 på läktaren.

- Vi hade fin hjälp av publiken, spelarna tänder till lite extra när det är liv runt omkring. Utan dem hade vi inte orkat jobba som vi gjorde i sista perioden. Vi var väl runt 18 minuter i deras zon, sa Mikael Sköld.

Ja, det var många år sedan det var sådan stämning i Niphallen.

Efter kvitteringen luktade det hemmavinst lång väg.

Sollefteå hade också ett par chanser att avgöra, bland annat ett friläge lite från sidan där Henrik Johansson sköt utanför.

Men det blev alltså Östersund som fick sista ordet.

På en kontring och skott i "slottet" låg pucken plötsligt i mål. Målet tillskrevs Jens Nordström. Men om det var han som sköt eller var den som fick pucken i mål via skridskon visste ingen i kaoset som uppstod.

Hur som helst var Peter Toresson i hemmamålet chanslös.

Peter var annars mycket duktig och räddade bland annat två frilägen i första perioden och en straff i den andra. Östersunds mål kunde han inte göra något åt.

0-1 kom på ett friläge och 0-2 sekunderna efteråt på ett skott stolpe in. Två psykologiska mål i slutet av första perioden. Dessutom kom målen direkt efter det att Sollefteå haft ett skott i stolpen.

Att Östersund var i ledningen var dock inte orättvist, gästerna var vassare i en spelmässigt jämn första runda.

I den andra perioden spelade Östersund mycket bra och Sollefteå hade svårt att komma fram i banan och när man väl gjorde det stod utmärkte ÖIK-målvakten Mikael Nilsson - med elitserierutin från AIK - i vägen.

- Östersund är ett bra lag men vi kom inte igång förrän i sista perioden och det kostade tyvärr segern, avrundade Sköld.

Peter Toresson var som sagt var duktig i målet. Bland försvararna spelade Jussi Rantala och Stefan Andersson mycket säkert. Stefan gjorde helt klart sin bästa match för året. Framåt sätter vi endast två plus i kanten, detta för Henrik Johansson och slitvargen Farzad Khojasteh som drog igång laget med sin friskhet i slutrundan.

I Östersund var förutom Mikael Nilsson i målet, Henrik Berglund, Jens Nordström och Kjell-Åke Andersson väldigt bra.

Anders QvistSollefteå HC-Östersund IK 2-3 (0-2, 0-0, 2-1)

Målen: 0-1 (18.43) Kjell-Åke Andersson, 0-2 (19.12) Henrik Berglund, 1-2 (43.58) Farzad Khojasteh, 2-2 (53.46) Jussi Rantala, 2-3 (58.26) Jens Nordström

Skott: 30-30

Domare: Patrik Sjöberg, Sundsvall

Publik: 550 betalande

Mer läsning

Annons