Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dött lopp i skidskyttepremiären

/

Skidskytte är en av många idrotter där det handlar om små marginaler.
I lördags hände dock det högst ovanliga. Två åkare genomförde loppet på samma tid med exakt lika många straffminuter.
Endast bommarnas placering skiljde tätduon i klassen D16-21 när Västernorrlandsserien drog i gång på snösäkra Hallstaberget.

Annons

Anundsjös Frida Hagström startade en minut efter Viktoria Karlsson från I21 IF när Västernorrlandsseriens första deltävling blåstes i gång på lördagens förmiddag.

Differensen i spåret höll sig ungefär där, men med lite fördel för Hagström. Fram till den sista stående skjutningen.

– Jag är inte alls nöjd med mitt stående i dag, berättar Frida efteråt.

– Ståskyttet var jättebra för mig, men då var det liggande desto sämre, kontrar Viktoria.

Det var just på det sista skyttet som Viktoria kom tillbaka in i matchen. I21-tjejen satte alla sina skott, Frida från Anundsjö SF missade två.

Efter målgång kunde dock ingen ana att de använt sig av exakt samma åktid, 36:23, samt skjutit sex bommar var på de 20 skotten.

– Jag har aldrig varit med om att dela segern förut, sa Viktoria.

– Inte jag heller. Åkmässigt kändes det rätt hyfsat, men som sagt – ståskyttet måste jag jobba på, konstaterar Frida som pendlat en del till just Sollefteå för att få lite riktig skidskytteträning som omväxling till springskyttet de fått ägna sig åt i Bredbyn den här snöfattiga vintern.

Just nu kan Hallstaberget erbjuda en fint preparerad 4 km-slinga.

Att ASF tränat desto mer skytte syntes allra mest i D 12-13 där Julia Johansson briljerade stort och sköt 0-0-1-1. Nästbäst på vallen för dagen var Anundsjös Maja Hagström (D16-21) samt Sebastian Samuelsson (I21 IF i H16-21) med fyra bom vardera.

För 16-årige Sebastian gick det dessutom väldigt snabbt i spåren och hans seger var odiskutabel före klubbkompisarna födda 1994; Johan Bergman och Mattias Jonsson.

– Vi hörde att SVT gick ut med att alla skidtävlingar i helgen var inställda, men de hade glömt bort oss. Vi hade inga problem att köra tävlingarna – och vem vet – det kanske blir aktuellt att köra Sverigecup här nästa helg om Lima inte får någon snö, avslöjar I21 IF:s Hans Nauclér som efter tävlingarna var med och bildade en ny styrelse för Västernorrlands Skidskytteförbund som varit overksam i under flera års tid.

Mer läsning

Annons