Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domsjö IF säkrade seriesegern

Örnsköldsvik. Ett stort grattis säger vi i dag till Domsjö IF, som i helgens seriematcher i div 1 Västra Norrland, säkrade seriesegern. Som man gjorde det, tio matcher, tio segrar talar sitt tydliga språk om Örnsköldsvikslagets överlägsenhet.

Annons

Lördagsmatchen hemma mot Umeå BK blev en match som Domsjö hade full kontroll från start: Visst tappade man med klara 1-4 i den tredje rundan, men trots den fadäsen, blev det en övertygande och lätt seger med 14-5.
Kuriosa i den här matchen, var att Örnsköldsvikslaget inte hade sitt allra bästa lag till start, utan man rullade runt på i stort sett hela sitt manskap. Mycket förnuftigt, med tanke på kommande kvalspel om platser i nordallsvenskan.

EN RIKTIG HÖJDARE
Derbymatchen mot BK Nolia F kom att bli en höjdare. En match där de suveräna serieledarna inte kunde känna segerns sötma förrän i den sista serien. Noliagänget bjöd redan i den inledande serien på ett mycket bra motstånd, men trots att grabbarna rullade in lagsiffrorna 1530 mot 1462, så blev det ändå en 3-2-ledning för Domsjö.
Av bara farten gick serieledarna sedan ifrån till 7-3 i halvtid. Men sen var det stopp. Nolia-grabbarna chockade med ett bra spel och satte press på DIF-arna, något som visade sig vara rätta melodin, 8-7 till Domsjö inför sista serien, var verkligen inte den utgång man hade hoppas på från Domsjöhåll.

FRAMTIDEN SÄKRAD
Med mera rutin när det drar ihop sig till avgörande, så var det ändå DIF-arna som drog det längsta strået och vann matchen med 11-8, men ett oavgjort resultat hade heller inte varit orättvist.
Än en gång måste det framhållas att BK Nolias ungdomar, Andreas Asplund, 18 år och Johan Norberg, 16 år, verkligen har framtiden för sig som bowlingspelare.

SPORTEN

Mer läsning

Annons