Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domsjö – ett av Sveriges 16 bästa lag

HÖGLAND. Domsjödamernas division II-lag är ett av de kvarvarande 16 lagen i svenska cupen som möts i åttondelsfinaler nästa omgång.
Det blev klart efter gårdagens seger med 3-2 mot Arnäs på Höglands IP.

Annons

Det blir sannolikt motstånd av betydligt tuffare kaliber för Domsjötjejerna i åttondelen. Då är chansen stor att man stöter på allsvenskt motstånd i form av Sunnanå eller Umeå.

LÄRORIK MATCH VÄNTAR
Visst, men det ser vi verkligen fram emot även om vi på förhand inte har stora möjligheter att gå vidare, säger Domsjös tränare Mikael Larsson.
Om inte annat bör vi lära oss mycket av en sån match, säger Larsson som ansåg att hans lag vann rättvist mot Arnäs.
Visst hade Domsjö lite mera av spelet sett över 90 minuter och visst vårdade man bollen lite bättre men Arnäs stod upp på ett imponerande sätt och ledde, inte alls orättvist, med 1-0 efter första halvan av matchen.
Domsjö försökte hela tiden rulla bollen och spela säkert men blev ofta lite omständiga och långsamma medan hemmalaget chansade lite mera och satsade på snabba uppspel.
Man ska också ha klart för sig att det skiljer en division mellan lagen då Arnäs i år spelar i division III.
Klubben ska ha en eloge för sin förmåga att skapa slagkraftiga lag trots att man tvingats släppa snart ett helt lag bara inom loppet av några år till division I-laget Själevad.

SENT SEGERMÅL
I går var det sånär att man lyckats hålla oavgjort tiden ut. Inte förrän i den 87:e minuten kom segermålet för Domsjö.
Bortalaget inledde andra halvlek med att kvittera redan efter två minuter då Madeleine Hagelberg mycket snyggt vrickade bollen över utrusande Arnäsmålvakten Sara Öberg.
Minuten senare var det bud på ytterligare ett Domsjömål då samme Hagelberg var framme och oroade.
I stället replikerade Kristina Svedberg med att åter ge Arnäs ledningen efter en delikat prestation då hon vände bort ett par backar innan hon med ett kanonskott förpassade bollen i nät.

NÖJD MED ANDRA HALVLEK
Sedan var det Sara Englund som först kvitterade i den 64:e minuten med en gammal hederlig tåfjutt och sedan hur kallt som helst placerade in segermålet med tre minuter kvar.
Jag är inte nöjd med spelet i första halvlek, men i andra tyckte jag att vi hade bra grepp och skapade mängder av chanser, summerade Domsjötränaren Mikael Larsson.
I hemmalaget kämpade alla med den äran med ett extra plus till Anna Persson och Kristina Svedberg.
Domsjös bästa sågs i Madeleine Hagelberg, Linn Edlund och Maria Holmgren. Birger Byström

SPORTEN

Mer läsning

Annons