Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Domeij: ”Det här är svaren jag väntat på”

GÄLLIVARE. Sofia Domeij är tillbaka i skidspåret.
På riktigt allvar.
Husum-tjejens femteplats vid gårdagens avslutande
SM-tremil fullbordade en stark
insats i Gällivare.
– Det här är svaren jag väntat på, säger Sofia.

Annons

Femma på 15 kilometer och sexa på fem kilometer i klassisk stil. Och igår femma på den avslutande tremilen i fri stil. Det är Sofia Domeijs facit från SM-veckan i Gällivare en prestation som lovar mycket inför den fortsatta och återupptagna skidkarriären.
Jag är jättenöjd. Det är skönt att kunna visa på ett SM att man hänger med i konkurrensen. I och för sig har det känts bra större delen av säsongen, men det här var ett bra tillfälle att mäta krafterna mot OS- och landslagsåkarna.
Av landslagsåkarna var det nämligen bara SM-drottningen Anna Dahlberg som placerade sig bättre än Sofia i samtliga tre SM-distanser. I övrigt var Husum-tjejen väl med och hon borde av allt att döma stärkt sina landslagschanser inför nästa vinter då hon inte längre plågas av några ryggbesvär.
Ja, det borde vara så. Men då det gäller förbundet finns det så mycket frågetecken just nu. Jag har ingen aning om hur landslagsledningen tänker lägga upp nästa säsong.

VANN ÖVERLÄGSET
Tremilsloppet blev en uppvisning av Kramfors-tjejen Anna Dahlberg, nu tävlande för Åsarna. Hon vann i överlägsen stil och var hela 1 minut och 22 sekunder före tvåan, Brunflos Antonina Ordina.
Ordina som både åkte ikapp och förbi Sofia Domeij.
Hon höll ett högre tempo och jag kunde inte svara. När sedan Elin Ek kom ifatt mig hoppades jag att vi tillsammans skulle kunna dra fram varandra, men tyvärr var Elin för trött i det läget, berättar Sofia.
Fjärdeplatsen låg inom räckhåll, men Domeij fick som sagt nöja
sig med en femteplats.

SIKTAR PÅ NÄSTA VINTER
Fyra eller femma spelar inte så stor roll. Jag är glad över att jag har visat att jag är tillbaka i Sverigeeliten.
Innan skidsäsongen är över tänker Sofia Domeij även göra bra ifrån sig i System Air Cup, helgen efter påsk, där hon förnärvarande ligger på tredje plats.
Sedan tar hon sikte på nästa vinter.
Då har jag pluggat färdigt och då tänker jag ge skidåkningen all tid jag har, säger Sofia.
SM-framgångarna har gett henne smak på skidåkningen.

ULF EKLUND

Mer läsning

Annons