Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Diskades från elitserien

Sundsvall. Upplösningen på curlingens division I blev dramatisk och avgjordes på ett ovanligt sätt.
Särspelsmatchen om en elitserieplats mellan lag Hans Öberg från Ö-vik och Sundsvall/Erik Carlsén tog slut efter tre omgångar. Ö-vikslaget gav upp efter protest från Sundsvall mot felaktig utrustning.

Annons

Curling är en gentlemannasport och man utnyttjar inte regelboken på ett sånt sätt, säger Hans Öberg besviket.
Ö-vikslaget vann sina fem inledande matcher i Sundsvall. Förlust med 4-5 mot Sundsvall/Erik Carlsén i den sista seriematchen. Båda lagen hamnade på lika många poäng och särspel fick skilja dem åt.

ÅSKÅDARE GREP IN
Sundsvall vann lotten i särspelet. Sundsvall valde att nolla i första omgången och tog en etta i andra.
I tredje omgången hade Sundsvall två öppna poängstenar. Försökte gardera med sin näst sista. Lyckades delvis. Christer Ödling, skipper i Ö-vikslaget, tänkte slå och vicka till gömd skotte (bästa sten) med sin första, men gick i garden.
Sundsvall drog i framkant fyrfoten. Ödling var tvungen att dra hela stenen på fyrfoten för en poäng. Han grejade det.
Fjärde omgången var tre stenar gammal när någon i publiken tog kontakt med skippern Erik Carlsén som lämnade hallen. Han kom tillbaka med domaren som tog ifrån Ö-vik poängen i tredje omgången. Det på grund av att skippern Christer Ödling hade använt sig av två sopar under spelet.
Den påverkan Christers sopning hade på den aktuella stenen måste vara försumbar eftersom vi redan var tre som sopade, säger Hans Öberg.

SOLKLART I REGELBOKEN
Det står dock i regelboken att man bara får använda en sop för sopning. Christer har två sopar. En som han slajdar med och den andra använder han för sopning. Felet var att han i ivern att hjälpa till tog slajd-sopen i stället.
Men det står också som någon form av huvudregel att matcherna skall avgöras på isen och inte i regelboken. Vi undrar just vad denna regel verkligen är värd.
Ö-vikslaget gav upp. Sundsvall ledde med 4-0.
De hade dödat matchen. Vi är jättebesvikna. Vi gjorde en kanonhelg och så slutade det på det här sättet, säger Hans Öberg.
Ö-viksgrabbarna får försöka ladda om till elitseriekvalet i Nässjö i mitten av mars. Sex lag gör upp om tre elitserieplatser. Förutom nämnda Hans och Christer spelar Kjell-Arne Olsson, L-Å Andersson och Wolger Johansson i laget.
Det andra Ö-vikslaget i division I, Team Raven Fox/Jan Nygren, slutade på femte plats.
Två segrar och fyra förluster blev helgens facit. Laget var dock lite försvagat eftersom stöttespelaren Magnus Domeij bara

SÖREN HÄGGKVIST

Mer läsning

Annons