Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det var på tiden, SIK Själevad tog första segern för säsongen

Själevad. ”Äntligen” var förmodligen det mest använda ordet på Själevads IP i går.
Efter sju sorger och lika många matcher kom äntligen den förlösande första segern då Bollstanäs betvingades med 4-1.

Annons

Själevads damer inledde årets division ett som en av de stora favoriterna. I takt med uteblivna poäng har dock målsättningen sänkts något, och jakten på den första trepoängaren har blivit mål nummer ett. Det har helt enkelt gått troll i spelet.
Nu är jakten över.
Det känns som en stor lättnad. Vi har spelat bra tidigare också men inte fått riktig utdelning, sade tränaren Tommie Andersson som hade svårt att dölja sin glädje.

TOMMIE HOPPAS
Vi får hoppas att det släpper nu.
Anderssons damer har tidigare under säsongen haft märkbart svårt att knyta till säcken; många poäng har förlorats under matchens sista minuter.
Därför kändes det nog extra skönt att laget i går hade hela fyra mål upp inför slutminuterna. Att Magdalena Åstrand nesligt bestals på sin nolla i slutsekunderna spelade inte så stor roll.
Innan dess hade mycket hänt.
Anja Steen som för dagen hade kopplat in turbon slet oerhört på sin vänsterkant. Matchens två första mål kom också från hennes kant, där Therese Larsson vid båda tillfällena mötte i mitten och avslutade snyggt.
2-0 i halvtid var ingalunda orättvist; Själevad var helt enkelt det bättre laget. Från säkert spelande Magdalena Åstrand längst bak, via Malin Hörnqvists mittfält och fram till spjutspetsen Larsson var det grön dominans.
Vi har spelat så här bra förut men inte fått med oss poängen. Det här känns jävligt skönt, sade Tommie Andersson och suckade lättat.
Tommie kunde glatt stå vid sidan om och se sina spelare fortsätta den offensiva och optimistiska fotbollen när domare Bäckström blåste för rond två.

MALIN MATCHENS STJÄRNA
Planens dominant Malin Hörnqvist fick också symbolisk utdelning när hon kvarten in på andra sparkade in en straff. Strax dessförinnan hade hon frispelat Jennie Dahlberg som fälldes och därmed ordnade elvameterssparken.
4-1-segern var kassaskåpssäker och många lättade miner skådades i mittcirkeln efteråt när segerrusiga SIK-damer firade segern med ett spontant kramkalas.
Tränare Andersson och assisterande diton Tomas Wågström såg mer lättade än glada ut. Duon har inte tidigare kämpat i liknande motvind och tre poäng mot Bollstanäs var nog mycket välkomna.
De hade bara förlorat en match innan i dag, så det är ju dessutom ett bra lag vi slår, log Tommie.
I går var visserligen inte Bollstanäs särskilt bra. Men det var Själevads förtjänst.

SPORTEN

Mer läsning

Annons