Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det tog sig efter paus

/
  • Sally Fälldin, född 1996, var Härnösands HK:s bästa spelare borta mot Lidingö.

Hade det inte varit för andra halvlek hade det nog varit knäpptyst i Härnösands HK:s spelarbuss tillbaka från Lidingö.
– Vi är alldeles för passiva i första, både framåt och bakåt. Men det var kul att uppryckningen kom, säger HHK:s Ulf Sandin efter bortaförlusten 30–17 (14–6).

Annons

Härnösands division 1-lag åkte på en rejäl smäll hemma mot Västerås/Irsta senast. Under de fem inledande minutrarna borta mot Lidingö såg det lovande ut, 2–2.

Men när de tekniska misstagen (svårhanterad boll tycktes det) rada upp sig, och gungade det plötsligt lite varstans i laguppställningen.

HHK-coachen Ulf Sandin tig sin första time-out vid 6–2, den andra vid 9–2. Två mål framåt på 17 minuter!

– Efter den andra timeouten fick vi till anfallsspelet lite bättre, men riktigt bra blev det först en bit in i andra halvlek, anser Sandin vars lag gick till halvtidsvila i ett 6–14-underläge.

Det hann dock bli 18–6 innan HHK mer målinriktat drev upp tempot i fas ett och två. Det gav direkt ett antal "lätta" mål.

Dessutom kom man längre ut i försvarsspelet och fick träff på Lidingös niometersspelare som hade haft en helt smärtfri resa så långt in i matchen.

– Therese Ullsten visade vägen i försvarsspelet och framåt var det Sally Fälldin och Isabelle Nordlund som attackerade luckorna mycket bättre, konstaterar Sandin.

I försvarsspelet höjde sig även Frida Viklund och Amanda Engberg, men framåt var Sally Fälldin den stora (lilla) liraren.

Den orädda 17-åringen fick också välförtjänt pris som bästa spelare hos Härnösand.

Lidingö vann dock fullt rättvist. De förfogade över ett antal storväxta spelare med pondus och skottkraft på niometer. Plus en riktigt bra målvakt som dock byttes av i halvlek.

MATCHFAKTA

Lidingö–Härnösand 30–17 (14–6)

H: Ida Näslund 6, Isabell Nordlund 4, Sally Fälldin 3, Linda Frank 2, Molly Bergquist, Frida Viklund.

Mer läsning

Annons