Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det ska vara kul att se fotboll i Graninge

Annons
Det ska vara kul att

se fotboll i Graninge

Nu ska det bli ännu roligare att gå på fotboll i Graninge.

Det är Graninge FF - som med stöd av Svenska Fotbollsförbundet - ska se till att publiken ökar och framför allt trivs under säsongen som kommer.

- Vi har ett grundkoncept som gäller för hela säsongen och sedan kryddar vi det lite extra i samband med derbyt mot Sollefteå, förklarar klubbens ordförande Maria Kindberg.

Graninge FF strävar efter att få fler engagerade i fotbollen, både ledare och ungdomar som vill spela, större publik och ökade intäkter. Det målet ska uppnås bland annat genom olika arrangemang kring fotbollsmatcherna.

- Vi ska ha en rörlig speaker som gör matcherna mera levande. En speaker som pratar med tränare och även spelare före matcherna och på så sätt skruvar upp stämningen lite grand.

- Sedan ska vi ha fler kiosker runt planen, aktiviteter för barnen och de finns även planer på att transportera hit äldre personer som vanligtvis inte har en möjlighet att se på fotboll här i Graninge. Dessutom ska vi ha olika teman för varje match och först ut blir Graninge som får profilera sig i samband med vår premiärmatch.

Det här är ett led i en kampanj som Svenska Fotbollsförbundet har sedan tre år tillbaka. De tar årligen ut sex distrikt och respektive förbund, i det här fallet ÅFF (Ångermanlands Fotbollsförbund), väljer sedan ut en klubb som får hitta sitt eget koncept för att popularisera fotbollen och försöka öka sina intäkter.

Tre klubbar nappade på ÅFF:s inbjudan tidigare. Graninge FF, Hägglunds och Domsjö, och valet föll alltså på Graningeklubben.

- Andra klubbar som fått den här möjligheten tidigare har oftast koncentrerat sig till en enda match under hela säsongen. Men Graninges koncept som sträcker sig över hela säsongen tycker jag är betydligt bättre. Jag tror det här kan slå väl ut, sa Björn Andersson från Svenska Fotbollsförbundet som besökte Graninge FF igår.

Jonny Dahlgren

jonny.dahlgren@tidningen.to

Mer läsning

Annons