Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det blir skidpremiär i Graninge

Annons
Det blir skidpremiär i Graninge

Räkna med skidpremiär i distriktet i helgen.

Det är Graninge Alliansen som med största säkerhet kommer att genomföra Graningerundan som planerat på lördag.

- Som snötillgången ser ut idag blir det inga problem, konstaterar en glad Inge Åberg i Graninge.Graninge hade igår uppe mot 300 anmälningar till tävlingen och det är en mycket fin siffra som även gläder arrangörerna.

- Så gott som alla klubbar i distriktet kommer att vara representerade. Sedan har vi även anmälningar från Jämtland, Medelpad, Västerbotten och Hälsingland.

Enligt väderprognoserna ska det inte vara några problem att åka skidor i Graninge på lördag. Tvärtom, stämmer väderrapporterna kommer det att erbjudas ännu bättre förhållanden:

- Vi har fina spår idag, men det är klart, inte har vi någonting emot lite mera snö och några minusgrader.

De allra flesta har anmält sig till ungdomsklasserna, men det var ändå 100-talet juniorer och seniorer anmälda igår.

- Och vi har lämnat några platser kvar för eventuella efteranmälningar, påpekar Inge. Så än finns det chansen att vara med.

En av de åkare som anmält sig bland herrseniorerna är ex-ångermanlänningen Peter Göransson, Åsarna. Vasaloppsvinnaren blir också en av favoriterna i den klassen.

På damsidan ser det lite tunnare ut. Sofia Lind, Åsarna, är i alla fall ett kort som blir att räkna med.

Graningerundan ligger alltid tidigt i tävlingsprogrammet i distriktet. Det är bara Vårbyskidan som är före och de tvingades som bekant ställa in nyligen på grund av snöbrist. Men nu verkar det i alla fall som att skidåkarna ska få sin efterlängtade tävlingspremiär i Ångermanland - och det blir i så fall första gången på många år som Graninge kan genomföra som planerat.

- Antingen brukar det vara snöbrist eller så är det kylan som ställer till problem. Fast nu ser det som sagt lovande ut inför helgen.

- Dessutom har vi fått löfte om att byta från klassiskt till fristil om det skulle bli kris med snötillgången.

Jonny Dahlgren

jonny.dahlgren@tidningen.to

Mer läsning

Annons