Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det blir en utmaning"

/

SHL:s bästa powerplay – med poängkungen Pär Arlbrandt i spetsen. Det väntar för Modo och ligans bästa boxplay.
– LHC har många valmöjligheter – det blir en utmaning, säger Modos Oscar Hedman.

Annons

Oscar Hedman har tillsammans med parhästen Niclas Torp fått ett stort förtroende på backplats i boxplay. Ett boxplay som nu hyllas efter ett insläppt mål på de åtta senaste matcherna och en förstaplats i tabellen över spel i numerärt underläge.

– Vårt boxplay har varit jättebra. Det är skönt att vi har fått en bra start på det där. Då behöver man inte fundera så mycket utan då rullar det bara på, säger Hedman och fortsätter:

– Vi har spelat annorlunda mot vad jag har gjort förr, med press hela tiden. Det är inte så många lag som spelar på det sättet. Det vanliga förut har varit att man spelat med en mindre box. Det har funkat bra och jag och Torp har spelat mycket ihop och det här systemet har passat oss bra.

I onsdags mot Frölunda var Modo åter lyckosamma i försvarsspelet, något som grundlade lagets sjunde raka seger.

– Det var väl egentligen Frölundas match, men vi fick en bra start och kunde gå på det. När man är inne i ett sånt här flyt så är det lätt att det blir seger ändå.

I kväll står tabelltrean Linköping för motståndet. Och det blir ett möte där specialteams kommer att hamna i fokus; då Linköping är ligans bästa lag i powerplay.

– De har många valmöjligheter; är passningsskickliga och har bra skyttar. De är luriga, och det tuffaste lag vi mött hittills. Det blir en utmaning.

I LHC:s powerplay är det SHL:s poängligaledare Pär Arlbrandt som håller i taktpinnen. Sist lagen möttes stod han för tre poäng (1+2) – men blev poänglös i powerplay och Modo vann matchen.

– Det var en skön känsla att nolla seriens bästa powerplay, men det är ingenting man tänker på nu. Vi får utgå från vårt egna spel. Det har gått bäst de matcher då vi tryckt på vårt eget spel och fokuserat på det. Men det är klart att när man möter ett sånt här powerplay så ägnar man några extra minuter åt det, säger Hedman.

LAG –– SHGA –– SH times –– SH %

1. Modo 8 70 88,57

2. Färjestad 9 67 86,57

3. Luleå 8 58 86,21

Powerplay-ligan

LAG –– PPG –– PP opp –– PP %

1. Linköping 24 91 26,37

2. Luleå 16 66 24,24

3. Brynäs 15 62 24,19

Statistik hämtad från hockeyligan.se.

Mer läsning

Annons