Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Deppa inte, Gunnar

STOCKHOLM. Tidigare i höst skrällde ÖSK rejält då laget i hemmapremiären besegrade svårslagna Norsborgsklubben, Balrog.
Men i går på bortaplan lyckades de inte upprepa bedriften.
– Vi är besvikna, sa ÖSK-tränaren Håkan Gidlund.

Annons

Hemmalaget gjorde fyra mål och fick iväg fler skott på mål än vad ÖSK mäktade med. Men den statistiken ger ingen rättvis bild av verkligheten åtminstone inte enligt Håkan Gidlund:
Ärligt talat så tycker jag att vi var det bättre laget i större delen av matchen. Men det är bara att gratulera Balrog, de spelade smart.
Hemmalaget använde sig av en utpräglad defensiv taktik. Backade hem så ofta som möjligt för att sedan kontraslå och blixtsnabbt vända spelet.
De har ett par vassa spelare som är duktiga på att utnyttja målchanserna. Det känns lite bittert, för var det något lag som ville bjuda upp till spel så var det vi, fortsatte Håkan Gidlund.
Trots den jobbiga nollpoängaren har han en del att glädja sig åt: Nyinkallade Peter Svensson har fortfarande kvaliteter som räcker långt i elitserien, spelgeniet Andreas Carlbom fortsätter att övertyga och i målet är Gunnar Domeij på god väg mot en riktig kanonsäsong.
Han var bäst på plan i går och svarade för en rad kvalificerade räddningar när Balrog kontrade och avslutade sylvasst.
Men inte ens Domeijs storspel kunde hindra hemmalaget från en fullpoängare. Balrog var, som sagt, giftiga i kontringspelet och utnyttjade omgående målchanserna då ÖSK slarvade i egen zon.
Det är dock långt ifrån kört för Ö-vikslaget i jakten på en slutspelsplats. Chansen finns fortfarande då de främsta konkurrenterna kring strecket, Järfälla och Högaborg, förlorade. Och än dröjer det några dagar innan Gidlunds gubbar får jullov. Nästa helg väntar de tippade topplaget, Pixbo, hemma i Sporthallen. Då behövs en rejäl ansträngning och massor av marginaler på rätt sida för att ÖSK ska kunna rubba göteborgarna.
Resultatet mot Balrog var det inte rättvist.
Mot Pixbo hoppas jag att vi får kompensation för det, sa Gidlund.


Balrog-ÖSK 4-2 (1-0, 2-0, 1-2)
Första perioden: 1-0 (19.24) Tomas Brottman (Vesa Punkari).
Skott: 16-14.
Andra perioden: 2-0 (13.57) Mika Kohonen (Hannes Öhman), 3-0 (14.28) Håkan Bergström (Conny Svensson).
Skott: 16-10.
Tredje perioden: 4-0 (1.17) Adam Grane (Hannes Öhman), 4-1 (1.56) Andreas Carlbom (Peter Svensson), 4-2 (6.28) Andreas Carlbom (Peter Svensson).
Skott: 17-11. Totalt: 49-35.
Utvisningar, Balrog: 1x2, ÖSK: 1x2.
Domare: Peder Nyström, Rosersberg, Stefan Norell, Stockholm.
Publik: 502

ULF EKLUND

Mer läsning

Annons