Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De har alltid spelat för Kramfors

/
  • Tränaren Greger Björklund har tränat det här gänget sedan de var sju år, nu är Linus Kvarnberg, Hampus Berggren, Pontus Björklund Per Vallin och Jesper Carlström, samtliga 18 år.

Tränaren Greger Björklund i Kramfors Basket känner fem av sina spelare extra väl.
Han har tränat dem sedan de var sju år gamla - nu är grabbarna 18 år.

Annons

– Det är väl både på gott och ont, de kanske känner mig lite för mycket, och det är kanske inte bra i alla lägen.

Det handlar om Per Vallin, Pontus Björklund, båda spelar som guard och forwardstrion Linus Kvarnberg, Jesper Carlström och Hampus Berggren.

– Jag vill ändå inte se det som någon nackdel, de går hela tiden framåt som spelare. Två av dem är givna i förstafemman, eller nära nog tre av spelarna.

Själv fortsätter Greger, säsong efter säsong.

– För det mesta är det roligt, men det är också upp och ner emellanåt. Det som driver mig är att se att både spelarna och laget gått framåt lite efter varje år.

Ådalslaget slutade fyra i norrlandstvåan den senaste säsongen.

– Om allt flyter på kan vi slåss om andraplatsen, åt Lillhärdal från Sveg är inget att göra åt. Bakom dem är det stenhårt, fem av klubbarna kan säkert bli tvåa i serien.

Ettan och det andralaget i division 2 Mellersta Norrland får chansen att ta steget upp.

– Det är två klubbar från Jämtland, två från Umeå, ett lag från Härjedalen, ett från Sundsvall också vi Kramfors Basket. Målsättningen är att bli bättre för varje år, så visst vore det kul att satsa på att sluta tvåa. Men vi kan lika gärna bli femma så pass jämnt är det.

Ifjol hade laget problem med sjukdomar och skador och det hoppas Kramfors slippa i vinter.

– Vi har en trupp på 15 spelare, Kramfors är ett ungt gäng med en snittålder på runt 20 år, det finns också ett par lite äldre med rutin.

Problemet för ådalslaget är att några av spelarna inte kan spela fullt ut på grund praktik på annan ort.

– De blir borta några månader, dessutom har en annan av våra spelare blivit pappa och han vill ta det lugnt fram till jul.

Med full trupp är det bra ös och tuffa träningar, ett nyförvärv kan klubben presentera och det är Hampus Johansson, en spelare på över två meter som kommer till Kramfors efter sex år i Holland.

Laget har heller inte tappat någon spelare, så det ser riktigt hyggligt ut inför seriestarten.

– Så visst lever basketen i Kramfors, vi kämpar på. Just nu ser det också väldigt roligt ut på träningarna, så jag är full av tillförsikt inför det som komma skall.

Mer läsning

Annons