Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dannero och Undrom bjuder på sportfest under två dagar

Annons
Dannero och Undrom bjuder på sportfest under två dagar

Dannero-travet och Undroms IF samarbetar - allt för att ordna en sportfest under två dagar. Den 10-11 augusti bjuder Ådalens travsällskap och fotbollsklubben Undrom på en stjärnspäckad weekend.Först kommer UEFA-cupmästarna IFK Göteborg för möta ett förstärkt Undroms-lag, dagen efter möts norska och svenska kallblod på Dannero i kallblodskriteriet.

- Vi ser det här som ett positivt samarbete och som bra satsning i regionen. För travsporten måste söka sig utåt, sa Danneros vd Lars Nyberg.

Och Nyberg tror att ett av banans allra största lopp, kriteriet för kallblod, kan bli riktigt intressant.

- Det här är som en inofficiell landskamp mellan Sverige och Norge och faktiskt, vi har en spännande kallblodskull treåringar som kommer bjuda våra grannar på hårt motstånd.

Men egentligen var det Mikael Holmsten som kläckte idén till det här gemensamma sporthelgen när han ifjol passerade Dannero med Stig Fredriksson, då en av spelarna i Åbys Erikssons fotbollslandslag som gästade Bohedsvallen.

- När vi for for förbi Dannero frågade Fredriksson vad det här var för bana. Dannero, sa jag och det visade sig att han var fruktansvärt travintresserad.

Efter det samtalet växte tankarna och Undrom tog kontakt med Lars Nyberg på Dannero och idén blev verklighet.

- Ifjol kom det mellan 800-1000 personer, men vi lärde oss mycket av det arrangemanget. Nu siktar vi på att locka hit 2000 åskådare, säger Anders Thor, en av Undroms-mannar bakom arrangemanget.

IFK Göteborg två gånger UEFA-cupmästare, 1982 och 1987 har 28 spelare att välja på. I skrivande stund är inte truppen spikad, klart är dock att målvakten Thomas Wernersson och Stig Fredriksson spelar.

- Vi hoppas även att Sven-Göran "Svennis" Eriksson, tränare 1982 kommer. Genom Rolf Hjälm, Långsele-bo, som gästade London, försökte vi få kontakt med Svennis via det engelska fotbollsförbundet. Nu visade det sig att han var i Sverige vid vårt besök. Men ger inte upp utan tänker försöka få hit honom, sa Thor.

Annars är profilerna många, som Glenn Hysén, Dan Corneliusson, Glenn Strömberg, Torbjörn Nilsson, bröderna Tord och Tommy Holmgren med flera.

Även Härnösands-sonen Lars Zetterlund var med 1987, han är dock fortfarande aktiv i Örebro SK.

Biljetten till de båda evenemangen är långt ifrån bara en biljett. Den innehåller 25 förmånliga erbjudanden.

Bland annat kan vinnaren ta hem två flygbiljetter till Stockholm tur och retur, hotell och två biljetter till Sveriges EM-kvalmatch hemma om han eller hon besöker Bohedsvallen.

Eller som på Dannero en likadan resa men här går biljetterna till travkriteritet på Solvalla.

Modo Hockey finns också med på ett hörn under den här helgen.

- I all blygsamhet, men vi vill gärna profilera oss också utanför Ö-vik. Vi brukar också vara ute i distriktet och det här är ett led i detta, berättade Nicke Andersson från klubben.

Modo går in med rabatterade biljetter till halva kostnaden till de fem första elitseriematcherna.

En annan godbit är den portugisiske världsstjärnans Figos tröja. Den är signerad och kommer från hans klubblag Real Madrid.

Den tröjan kommer att auktioneras ut matchdagen i Undrom.

Göteborgs-stjärnorna kommer också att besöka Dannero under travdagen.

- Vi har ännu inte bestämt vad som ska ske. Kanske en straffläggning eller något, funderade Lars Nyberg.Tomas Frånlund

tomas.franlund@tidningen.to

Mer läsning

Annons