Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Daniel vill till FV

ÖRNSKÖLDSVIK. Det är många klubbar som jagar Östersunds matchvinnare Daniel Johansson.
Och nu pekar allt på att Friska Viljor vinner dragkampen.
– Jag är oerhört sugen på FV, säger Daniel.

Annons

Han har svarat för inte mindre än 150 mål under sex fotbollssäsonger. Förra säsongen noterades han för 19 fullträffar och det är få i Jämtland som glömt hans målfyrverkeri då Östersund körde över Umedalen med hela 9-1.
Då pangade Johansson in åtta bollar och många är överens om att han blir den målspruta och matchvinnare som Friska Viljor så väl behöver. Ett flertal klubbar har visat sitt intresse, däribland GIF Sundsvall, Stockvik och Essvik. Dessutom har Östersunds FK gjort allt som står i klubbens makt för att behålla honom.
Men flyttlasset har redan gått till Sundsvall hemstaden för såväl Daniel som hans sambo och där har familjen snabbt funnit sig tillrätta.
Har man småbarn är det härligt med närheten till mor- och farföräldrar. Det är anledningen till att vi flyttat hem igen, säger Daniel.
Det har i sin tur inneburit att han stängt dörren till fortsatt spel i Östersunds FK. Trots att klubben, för att han ska kunna pendla, erbjudit honom två träningsfria dagar i veckan.
Men det innebär inte att han sagt nej tack till Friska Viljor.
Det stämmer och nu jobbar vi hårt för att få det här att gå i lås. Det ser så bra ut att vi redan försöker lösa den sociala biten, säger Jerry Häggström, sportansvarig i Friska Viljor FC.
Uppenbarligen har Daniel Johansson redan bestämt sig för vilken klubb han vill representera kommande säsong. Men problemet sitter i familjen.
Ja, så kan man uttrycka det. Jag ska göra ett rejält försök att övertala min sambo att flytta på nytt. Blir det spel med FV fungerar det bäst om vi bor i Örnsköldsvik, säger Daniel.
Och Friska Viljor hoppas på ett definitivt besked innan veckan är slut.
Ja, helst vill jag ha det så. Men eftersom vi är beroende av besked från många människor i den här affären kan vi inte tvinga fram ett beslut, säger Jerry Häggström.
Daniel, när kommer beskedet?
Snart.

Fakta/Johansson
Ålder: 23 år
Vikt: 72 kg.
Längd: 183 cm.
Civilstånd: Sambo, ett barn.
Moderklubb: Söröje IF.

ULF EKLUND

Mer läsning

Annons