Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Damerna fick trummorna att tystna i Umeå

UMEÅ. Norrlandsderby och första kvartsfinalen i bäst av tre matcher lockade en stor del av Umeås innebandyintresserade till IKSU-hallen under lördagen.
Trummorna ljöd från läktaren inledningsvis, men tystnade alltmer i den sista perioden då Örnsköldsvik tog ett grepp om spelet och till sist tog hem
segern med 5–2 (2–1, 0–1, 3–0).

Annons

Det känns förstås mycket skönt att vinna uppe i Umeå mot ett så bra lag och vi gjorde det för att vi var starkare mot slutet av matchen, sa ÖSK:s Peter Svensson och syftade på att hans lag gick runt på tre femmor mot IKSU:s två.
Hemmalagets hade inte förlorat på femton raka drabbningar denna säsong och gjorde det vid sämsta tänkbara tillfälle.
Vi spelade bra men hade inte riktigt marginalerna på vår sida. Samtidigt var Örnsköldsvik bättre än oss på att utnyttja misstag, sade hemmatränaren Jonas Bäcklund.
I sista perioden avgjordes kvartsfinalen. Gästerna såg starkare ut före pausen och det föreföll som om de hade lättare att skapa stora möjligheter. Resan dit var dock oerhört jämn.

KORTVARIG LEDNING
Efter drygt tio minuter av öppningsperioden sköt gästerna 10 genom Therese Ödling, med ett skott som letade sig in under armen på IKSU:s målvakt Therese Johansson.
Det var väldigt viktigt för oss att vi tog ledningen, IKSU är otroligt starka när de leder, kommenterade Peter Svensson.
En ledning som visserligen blev kortvarig. Sofia Olsson kvitterade då hon med bollen studsande framför sig två gånger lättade den över motståndarklubbor och sedan tog ett steg in i banan och sköt 11 mellan benen på Annika Sundberg i bortalagets mål.
ÖSK tog ledningen i slutskedet av första perioden efter en smart framspelning av Lina Berg till en helt fristående Stina Olofsson. Berg låg ensam och pressade medan övriga laget drog sig tillbakar.
Vi brukar pressa högre, men bestämde oss för att falla tillbaka mer i den här matchen, berättade Svensson.
Ledningen stod sig tills Linda Hjortborg sköt in utjämningen efter 33 minuters spel.
Båda lagen backade hem och kampen beskrivs bäst som tuff och tät.
Drabbningarna oss emellan brukar vara ännu tätare, påpekade både Bäcklund och Svensson.

SISTA CHANSEN
Ett av de stora fel vi gjorde idag var faktiskt att vi inte var tillräckligt aggressiva när de fick skottillfällen, fyllde Bäcklund i.
Och det var nog det som avgjorde matchen. ÖSK pricksköt in både 32 och ännu ett mål innan ytterligare en brist hos IKSU avslöjades. För andra gången fick hemmalaget chansen att spela powerplay och med fem minuter kvar av matchen var det sista möjligheten att vända. Knappt ett vettigt skott avlossades.
Mycket disciplinerat av tjejerna som var beslutsamma under
hela matchen, sa Peter Svensson.
Istället avslutade ÖSK målproduktionen genom Martina Söderqvist, som var en av ÖSK:s främsta tillsammans med Anna Hedberg, Anna Larsson och Lina Berg.
Den andra kvartsfinalen spelas om två veckor i Örnsköldsvik.
OSCAR PETERSON

SPORTEN

Mer läsning

Annons