Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyckad tour för OS-hoppet i USA – Emma Johansson tvåa på världsrankingen

/
  • Emma Johansson hade en lyckad tour i USA. Nu är hon tvåa på världsrankingen.

Efter en tuff fyra etapper lång tävling i Kalifornien är Sollefteås Emma Johansson på väg hem igen, då som tvåa på världsrankingen, för att ladda inför OS.

Annons

Sollefteå-cyklisten Emma Johansson är på väg tillbaka till Europa efter touren i USA som avslutades i Sacramento, Kalifornien. Den fyra etapper långa Amgen Tour of California, som pågick mellan 19 och 22 maj, började i södra Lake Tahoe, gick vidare till Folsom och Santa Rosa innan den slutligen landade i Sacramento.

I första etappen i UCI-touren tog Johansson en viktig andraplacering i den tuffa klättringen uppför Heavenly Mountain Resort, bara fyra sekunder efter vinnaren Megan Guarnier (USA). Det gav en viktig bonus som lade henne bara tio sekunder bakom Guarnier. Efter en sämre andra etapp var hon i den tredje tillbaka på topp tre, efter Marianne Vos och Coryn Rivera. Då låg hon på nionde plats totalt.

Det blev till slut Megan Guarnier som tog hem den totala segern i Amgen TOC. Emma Johansson tappade i den sista etappen och blev till slut 26:a på etappen och åttonde totalt i tävlingen.

Guarnier kan med andra ord bli en tuff nöt att knäcka för Johansson i sommarens mästerskap. Närmast åker Johansson tillbaka till Europa som tvåa på världsrankingen, som nu leds av Guarnier, för att ladda upp inför OS i augusti.

Mer läsning

Annons