Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Curlingen är räddad

ÖRNSKÖLDSVIK. Curlingen i Ö-vik är räddad.
Men det kostar. För kommunen och för Ö-viks Curlingklubb.
– Vi kommer att få en rejält höjd hyra, men vi stod med ryggen mot väggen, säger Bert Brandell i curlingklubben.

Annons

Kommunen har beslutat att skjuta till drygt fem miljoner kronor för att rädda verksamheten på Skyttis. Curlinghallen kommer att få en ny betongplatta och hela kylanläggningen kommer att bytas ut. Det innebär att ÖSK och Järved kan fortsätta att bedriva hockeyverksamhet på Skyttis utebana.

POLITISK LÖSNING
Det här är en politisk lösning och vi hävdar att det hade varit en katastrof för ungdomsishockeyn, framförallt då Järveds, då de bara har naturis att tillgå. Det rör sig trots allt om totalt 500 ungdomar, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Bengt Lindgren och tillägger:
Och som grädde på moset följer curlingen med i den här satsningen.
Bengt Lindgren säger att det är viktigt att understryka att Skyttis är kommunens representationsanläggning och han menar att ju mer verksamhet som bedrivs där, ju mer intressant är anläggningen.
Nu kommer kommunen att byta hela kylanläggningen och eftersom det varit en freonanläggning har kommunen haft dispens under flera år. Dessutom kommer en helt ny bottenplatta att gjutas i curlinghallen. Totala kostnaden blir drygt fem miljoner kronor.
Det är en investering som finns med i investeringsbudgeten, problemet är driften. Men vi har hittat en öppning och det finns en del förändringar i vår verksamhet som gör att en del pengar lösgörs, säger Lindgren.

KLART I HÖST
Arbetet med att gjuta plattan och byta kylanläggning kommer att påbörjas snarast möjligt, ett måste för att allt ska stå klart i höst.
Görs inte upphandlingen till veckan kan vi glömma alltihop. Det är en väldigt lång brinntid på betongen som ska gjutas, säger Lindgren.
För Örnsköldsviks Curlingklubb betyder det här beslutet att verksamheten är räddad, men klubben kommer få det betydligt tuffare att bedriva den.
I dag betalar klubben cirka 20 000 kronor i årshyra, nu kommer den att höjas upp till 150 000 kronor.
Så är det, men vi stod med ryggen mot väggen. Men vi ska dra vårt strå till stacken. Vi ska klara det här.
Alternativet var att det inte skulle bli någonting, säger Bert Brandell som är nöjd över att curlingen blir kvar i stan, men menar att klubben nu måste sätta till alla klutar för att få verksamheten att gå ihop.

PER HÄGGLUND

Mer läsning

Annons